-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija įtaria, kad Vilniaus Kirtimų taboro statybos verda iš vogtos medienos

15min.lt paskelbus nuotraukas iš Vilniaus Kirtimų taboro, kuriose matyti, kaip šioje nelegalioje gyvenvietėje sparčiai kyla naujos tvoros, pašiūrės ir priestatai, darbo ėmėsi policijos pareigūnai. Vilniaus kriminalistai įtaria, kad statyboms naudojama mediena yra vogta.

Nelegalias statybas tabore sustabdė policija

Lapkričio pradžioje 15min.lt žurnalistai atkreipė dėmesį į suintensyvėjusius statybos darbus Aukštutiniame tabore. Užfiksuotuose vaizduose aiškiai matyti naujai iškilusios tvoros, pašiūrės ir priestatai. Dalis darbų jau buvo baigta, kiti statiniai – dar tik renčiami. Prie keleto namų buvo išversta mediena – netašytos lentos.

Netrukus Vilniaus miesto 2-asis policijos komisariatas inicijavo nelegalių statybų sustabdymą. Jas vykdžiusiems romams buvo nurodyta patiems nugriauti nelegalius statinius. Kriminalistai taip pat susidomėjo ir lentų įsigijimo teisėtumu.

Įtaria, kad taboro atsinaujinimui naudotos lentos yra vogtos

Pasirodo, kad panašiu metu, šalia narkotikų prekyba garsėjančios gyvenvietės, buvo įvykdyta medienos vagystė iš lentpjūvės. Įtarta, kad būtent šios lentos ir naudojamos taboro atnaujinimui.

Pareigūnai, ėmęsi bylos, netrukus nustatė, kad vis dėl to tai kita statybinė medžiaga. Ji nesusijusi su vagyste iš kaimynystėje esančios lentpjūvės. Romų statybos prasidėjo anksčiau, negu įvyko nusikaltimas.

Pareigūnams pradėjus domėtis, iš kur vis dėlto romai gavo lentas, šie negalėjo paaiškinti.

Tačiau pareigūnams pradėjus domėtis, iš kur vis dėlto romai gavo lentas, šie negalėjo paaiškinti. Jie neturėjo nei įsigijimo dokumentų, nei galėjo nurodyti, kas jas atvežė. Kai kurie teigė, kad pirko iš konkretaus asmens ir netgi davė šio telefono numerį, tačiau vyriškis, sulaukęs pareigūnų skambučio, nustėro – jis niekad nėra nei vežęs lentas į taborą, nei pardavęs jas ten gyvenantiems.

Policija įtaria, kad lentos, naudotos Aukštutinio taboro statyboms, vis dėlto yra įgytos neteisėtu būdu. Jeigu pastaruoju metu pasigedote nuotraukose užfiksuotos medienos ar įtariate, iš kur ji gali būti įgyta, – policija prašo apie tai pranešti Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato vyr. tyrėjui Andriui Rainatui telefonu 8-5 271 6704 arba elektroniniu paštu andrius.rainatas@policija.lt. 

Vilniaus Kirtimų tabore legalus vos vienas pastatas

Kirtimų taboro gyventojai savo naujus namelius stato labai apdairiai, kantriai ir neskubėdami. Beveik niekad šie pastatai nebūna didesni nei vieno aukšto.

Šiuo metu Vilniaus romų tabore yra virš 80 gyvenamųjų pastatų. Didžioji jų dauguma – nelegalūs statiniai. Šiuo metu teismai yra nurodę nugriauti 9 nelegalius statinius. Visi jie yra gyvenami.

Tačiau bent jau šaltuoju metų laiku niekas griovimais užsiimti neketina. Sostinės savivaldybė tikina pirmiausia rasianti alternatyvą, kur romų šeimos galėtų įsikurti, o tik tada darbo imsis buldozeriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius