-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija: judriose gatvėse skrieti sunkvežimiais – ne tik neteisėta, bet ir beprotiška

Sunkiasvorių transporto priemonių vairuotojai privalo griežtai laikytis Kelių eismo taisyklių, po skaudžios pirmadienio avarijos sostinėje primena sostinės pareigūnai. Be to, kai matyti paviešintame baisiosios avarijos vaizdo įraše, reikia stebėti aplinką: ryškus ir aiškus įspėjimas apie trečiojoje juostoje sugedusį automobilį degė Geležinio Vilko gatvės švieslentėje.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Birželio 2-osios įvykis Vilniuje, Geležinio Vilko gatvėje, kai sunkiasvoris krovininis automobilis rėžėsi į lengvąjį automobilį „Kia“ ir nugarmėjo nuo tilto į A.Goštauto gatvę, akivaizdžiai rodo, kokios skaudžios gali būti eismo įvykio pasekmės.

Eismo dalyvių gausa pasižyminčiame mieste, eismo įvykio metu gali nukentėti ne vien tik susidūrusių transporto priemonių vairuotojai, keleiviai, bet ir greta esantys kiti eismo dalyviai, ypač pėstieji. Dideliu greičiu miesto gatvėmis skriejanti sunkiasvorė transporto priemonė kelia grėsmę, juo labiau, kai vairuotojai neatsižvelgia į sudėtingas važiavimo sąlygas, eismo intensyvumą. Greitis mažina didelės masės automobilio vairuotojo galimybes laiku sustabdyti ir išvengti nelaimės, pažymima Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovų antradienį paviešintame pranešime.

Sostinės kelių policijos pareigūnai sunkiasvorių transporto priemonių vairuotojams primena Kelių eismo taisyklių reikalavimus ir nurodo būtinumą griežtai laikytis šių reikalavimų.

125 p. Vairuotojas privalo važiuoti kuo arčiau dešiniojo važiuojamosios dalies krašto;

126 p. Krovininiais automobiliais, kurių didžiausioji leidžiamoji masė didesnė kaip 3,5 t, draudžiama važiuoti toliau nuo važiuojamosios dalies dešiniojo krašto negu antrąja eismo juosta, išskyrus tuos atvejus, kai jiems reikia sukti į kairę, apsisukti, apvažiuoti kliūtį, sustoti (stovėti) vienpusio eismo kelyje;

133 p. Vairuotojas privalo važiuoti neviršydamas leistino greičio. Pasirinkdamas važiavimo greitį, vairuotojas turi atsižvelgti į važiavimo sąlygas, ypač vietovės reljefą, kelio ir transporto priemonės būklę ir krovinį, meteorologines sąlygas, taip pat eismo intensyvumą, kad galėtų sustabdyti transporto priemonę iki bet kurios iš anksto numatomos kliūties. Jis turi sulėtinti greitį ir prireikus sustoti, jeigu to reikia dėl susidariusių aplinkybių, ypač kai blogas matomumas;

Kadras iš filmuotos medžiagos/Įspėjimas, kurį sunkvežimio vairuotojas ignoravo arba nepamatė
Kadras iš filmuotos medžiagos/Įspėjimas švieslentėje apie sugedusį automobilį, kurį sunkvežimio vairuotojas ignoravo arba nepamatė

134 p. Jeigu atsirado kliūtis ar iškilo grėsmė eismo saugumui, vairuotojas (jeigu jis gali tai pastebėti) privalo sulėtinti greitį, net visiškai sustabdyti transporto priemonę arba apvažiuoti kliūtį nesukeldamas pavojaus kitiems eismo dalyviams.

132 p. Vairuotojas, atsižvelgdamas į greitį, privalo laikytis tokio atstumo, kad neatsitrenktų į priekyje važiuojančią transporto priemonę, jeigu ji būtų stabdoma, taip pat palikti tokį tarpą iš šono, kad eismas būtų saugus.

VIDEO: Vaizdo registratoriumi užfiksuota sunkvežimio avarija Vilniuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius