Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija neleido įsiplieksti Palangos nusikaltėlių tarpusavio karui

Nustatyta, kad prie savo namų perdurtas niekur nedirbantis palangiškis yra žinomas teisėsaugos pareigūnams, daug kartų teistas. Nukentėjusysis vengė bendradarbiauti su pareigūnais, teigė, kad nepažįsta užpuoliko, tačiau mažiau nei per mėnesį policija atskleidė šį nusikaltimą ir sulaikė įtariamąjį. Paaiškėjo, kad vyrą virtuvinio peilio dūriu sužalojo pažįstamas, toje pačioje gatvėje gyvenantis 37 metų Palangos miesto gyventojas.
Sulaikytas įtariamasis
Sulaikytas įtariamasis / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK ONTV) pareigūnai atskleidė 2015 m. kovo mėn. pradžioje Palangoje įvykdytą nusikaltimą, kurio metu buvo sunkiai sužalotas su organizuotu nusikalstamumu siejamas vyras.
Ikiteisminį tyrimą Palangos miesto policijos komisariato tyrėjai pradėjo po to, kai, reaguojant į pagalbos skambutį, bute Medvalakio g. aptiko į krūtinę sužalotą 1974 metais gimusį Palangos miesto gyventoją.

Ligoninėje nukentėjusiajam buvo diagnozuota krūtinės kairės užpakalinės srities žaizda su šonkaulio, diafragmos, blužnies bei kitų organų sužalojimais. Palangiškis išgyveno tik operatyvaus policijos pareigūnų reagavimo ir medikų pastangų dėka.

Nustatyta, kad prie savo namų sužalotas niekur nedirbantis palangiškis yra žinomas teisėsaugos pareigūnams. Jis keturis kartus teistas už kvalifikuotus plėšimus ir viešosios tvarkos pažeidimus. 2008 ir 2011 metais jam buvo pritaikytos prevencinės poveikio priemonės pagal Lietuvos Respublikos organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą (LR ONUĮ). 2014 m. jam pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis.

Ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus kūno sužalojimo perėmė KPONTV tyrėjai. Nukentėjusysis vengė bendradarbiauti su pareigūnais, teigė, kad nepažįsta užpuoliko, tačiau mažiau nei per mėnesį policijos pareigūnai atskleidė šį nusikaltimą ir sulaikė įtariamąjį.

Paaiškėjo, kad vyrą virtuvinio peilio dūriu sužalojo pažįstamas, toje pačioje gatvėje gyvenantis 1978 metais gimęs Palangos miesto gyventojas.

Įtariamasis taip pat keturis kartus teistas už kvalifikuotą plėšimą, vagystę bei neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis. 2005 metais jam irgi buvo taikytos prevencinės poveikio priemonės pagal LR ONUĮ. 2013 metais pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotikais.
Tirdami palangiškių santykių aiškinimąsi, policijos pareigūnai buvo sulaikę ir dar vieną vyrą, pas kurį kratos metu rado neteisėtai laikomą dujinį pistoletą. Įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

Sunkiu kūno sužalojimu įtariamas palangiškis visiškai prisipažino dėl jam pareikšto įtarimo ir patvirtino savo parodymus nusikaltimo vietoje. Jam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Neteisėtu disponavimu šaunamuoju ginklu įtariamam palangiškiui paskirta švelnesnė už suėmimą kardomoji priemonė.

Operatyviai ir profesionaliai išaiškinę nusikaltimą, teisėsaugininkai užkirto kelią tolesniam su organizuotu nusikalstamumu susijusių asmenų santykių aiškinimuisi.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Už neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

Už sunkų sveikatos sutrikdymą numatytas laisvės atėmimas iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius