Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija perspėja narkomanus į taborą vežančius taksistus

Vilniaus apskrities policijos pareigūnai įspėja sostinės taksi vairuotojus bei keleivių pervežimu užsiimančius asmenis apie padidintą policijos dėmesį vykstantiems į čigonų taborą, ketvirtadienį praneša Vilniaus apskrities VPK.
Reidas čigonų tabore
Asociatyvi iliustracija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vykdant kovos su narkotikų platintojais veiksmus ir siekiant efektyviau užkardyti nusikalstamas veikas, pareigūnai vykdo itin griežtą atvykstančių į taborą automobilių ir keleivių patikrą.

Šiuo metu Vilniaus policija atlieka keletą ikiteisminių tyrimų, kuriuose kartu su narkotikų platintojais ir vartotojais įtarimai pareikšti ir taksi vairuotojams.

Liepos 19 d. Vilniuje, Kapsų g., buvo sulaikytas iš Vilniaus romų taboro važiavęs taksi automobilis, kurio vairuotojas pareigūnų iš anksto surinktais duomenimis galimai bendrininkavo platinant narkotines medžiagas. Įtarimai pasitvirtino – patikros metu buvo rasta narkotikų.

Abu asmenys sulaikyti ir jiems pareikšti įtarimai pagal LR BK 264 str. (Lenkimas vartoti narkotines ar psichotropines medžiagas) ir LR BK 259 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti). Abiems įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Vilniaus apskrities policijos nuotr./Vilniaus taboras
Vilniaus apskrities policijos nuotr./Vilniaus taboras

Liepos 27 d. Vilniaus pareigūnai, turėdami išankstinės informacijos apie galimai vykdomą taksi vairuotojo bendrininkavimą platinant narkotines medžiagas, patikrino automobilį ir keleivius bei rado, įtariama, heroino. Taksi vairuotojui pareikšti įtarimai bei pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 264 str. (Lenkimas vartoti narkotines ar psichotropines medžiagas); moterims pareikšti įtarimai bei pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 259 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti). Už šias nusikalstamas veikas taksi vairuotojui gresia areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų, moterims - areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Policijos pareigūnai informuoja, kad nuolat stebi situaciją tabore ir jos prieigose, fiksuoja dažnai besilankančius asmenis, domisi, kokiu tikslu ir kuriuose objektuose jie lankosi. Pareigūnai nuolat renka informaciją apie galimai daromas narkotinių bei psichotropinių medžiagų platinimo veikas ir turėdami pakankamai informacijos ikiteisminiam tyrimui pradėti, imasi veiksmų – tikrina atvykstančius taksi automobilius ir jų keleivius. Turint kruopščiai surinktos žvalgybinės medžiagos, imamasi nusikaltimo užkardymo veiksmų, nukreiptų tik prieš tuos taksi vairuotojus, kurie yra patekę į pareigūnų akiratį. Vairuotojai, neturintys nieko bendro su narkotinių medžiagų platinimu, neturėtų jaudintis.

Kita vertus, policija įspėja, kad vairuotojai turėtų žinoti, kad keleivių vežimas į taboro teritoriją ir jos prieigas yra labai rizikingas – yra atvejų, kai vairuotojai tų pačių narkomanų būna sumušami, apiplėšiami, yra ir nužudymo atvejis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius