-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 08 26 /22:53

Policija skelbia savo „Facebook“ profilyje: 17-mečio nužudymu Biržuose įtariamas Dainius Miliukas sulaikytas, jis pats pasidavė Vilniaus pareigūnams

Šaltakraujiškas 17-mečio nužudymas Biržų centre šeštadienio vakarą sukrėtė visą Lietuvą. Kiek padelsusi, policija apie nusikaltimą pranešė tik pirmadienį. Todėl, kol policija ieškojo antro įtariamojo (vienas jau sulaikytas), rajono prokuratūra nusprendė tirti Biržų policijos darbą.
Koliažas: įtariamasis Dainius Miliukas ir jo automobilis „Mercedes Benz E 270“
Koliažas: įtariamasis Dainius Miliukas ir jo automobilis „Mercedes Benz E 270“

Papildyta 21.34 val. Pirmadienio vakarą Lietuvos policija savo „Facebook“ profilyje paskelbė, kad įtariamasis, Biržuose nužudęs 17-metį, sulaikytas.

Portalo 15min.lt žiniomis, įtariamasis Dainius Miliukas pats pasidavė sostinės policininkams. Jis neva suprato, kad slapstytis – beprasmiška.

Kaip žinoma, D.Miliukas gyvena sostinės Žirmūnų rajone. Į policiją vyras atėjo „tvarkingai“, pagal savo gyvenamąją vietą.

Šį pirmadienio vakarą vilnietis įžengė į Vilniaus miesto 1-ąjį policijos komisariatą ir prisistatė budėtojams ieškomu įtariamuoju.

D.Miliukas kol kas sulaikytas 48 val., vėliau prokurorai galės kreiptis į teismą dėl suėmimo šiam įtariamajam skyrimo.

Tą patį pirmadienio vakarą D.Miliukas išvežtas į areštinę Panevėžyje.

Papildyta 22.42 val. Delfi.lt žiniomis, prieš 14 metų D.Miliukas buvo siejamas su viena Biržų nusikalstama grupuote. Todėl jam buvo taikomas Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas. Tačiau pastaruoju metu jis turėjo leidimą įsigyti ginklą savigynai. Juo ir šaudė ir paauglius. Pirminiais duomenimis, šaudymas gatvėje buvo žodinio konflikto rezultatas. Iki šio susidūrimo D.Miliukas vaikinų nepažinojo.

Pilkas BMW ir jo vairuotojas, sėjęs mirtį

Šeštadienio vakarą Biržų policija gavo pranešimą, kad Maironio gatve pilkos spalvos automobiliu BMW važiuojantis vyras šaudo į du nepilnamečius praeivius (15-metį ir 17-metį). Automobilyje sėdėję vyrai pareikalavo, kad vaikinai gultųsi ant žemės. Paaugliams nepaklusus, vienas vyrų ėmė šaudyti. Penkiolikmetis, sužeistas į lūpą, pabėgo, o jo vyresnis draugas buvo mirtinai sužeistas.

Policijos pareigūnams buvo nurodyta sulaikyti automobilį, tačiau jiems įvykdyti nurodymo nepavyko. Nusikaltimas, beje, įvyko netoli Biržų teismo pastato. Pareigūnai nesėkmingai ieškojo ir žuvusio vaikino, kai mama pranešė policijai, kad jos vaikas negrįžo namo.

Kitą rytą moteris po balkonu gretimoje Vilniaus gatvėje rado nušautą 17-metį sūnų, primena LNK.

Iškart po to policija dviem paroms sulaikė 48-erių biržietį. Pareigūnai dar neapsisprendė, ar kreipsis į teismą dėl leidimo suimti vyrą ilgesniam laikui. Neatmetama, kad jis gali tapti liudytoju.

Paskelbta įtariamojo šaulio paieška

Kaip skelbta anksčiau, įtariamuoju netrukus po įvykio tapo ir 37-erių metų Dainius Miliukas. Oficialiai jis gyvena Vilniuje, Žirmūnuose. Gali važinėti devynerių metų juodu automobiliu „Mercedes Benz E 270“ (valst. nr. CDR 270). Tokią informaciją išplatino policija, ieškojusi D.Miliuko nuo šeštadienio iki pirmadienio.

Pareigūnai įspėjo Lietuvos žmones, kad, pamačius Dainių Miliuką, nederėtų bandyti jo sulaikyti. Nes gali kilti dar vienas susišaudymas. Tokiu atveju reikia paskambinti telefonu 112 ir pranešti, kur sutikote įtariamąjį.

„Yra drąsių vyrų, kurie, pamatę D.Miliuką, gali bandyti jį sulaikyti. Nereikėtų to daryti, nes jis ginkluotas. Vieną žmogų nužudė, tai ir kitą gali“, – yra sakęs Biržų prokuroras Raimundas Binkis.

„Gandų labai daug. Abejonių (dėl policijos darbo – red. past.) taip pat labai daug. Todėl buvo nuspręsta kreiptis į prokuratūrą – kad ištirtų, ar policijos veiksmai buvo adekvatūs, profesionalūs“, – sakė Biržų merė Irutė Varzienė.

Aiškintis padėties į Biržus vyksta generalinio policijos komisaro pavaduotas Renatas Požėla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius