Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija sučiupo Šilutės pensininkių santaupas susišlavusius sukčius

Šilutės rajono policijos komisariato pareigūnams įkliuvo sukčiai, iš moterų vilioję pinigus. Nurodymus sukčių grupė, įtariama, gaudavo iš pataisos namų.
Asociatyvinė iliustracija: antrankiai, sulaikymas
Asociatyvinė iliustracija: antrankiai, sulaikymas / Policijos departamento nuotr.
Birželio 12 d.  72-ejų šilutiškė sulaukė skambučio iš vyro, kuris prisistatęs policijos pareigūnu, moteriai pasakė, kad jos sūnus lipdamas laiptas sužalojo mergaitę. Moteris, žinoma, supanikavo ir paprašyta sumokėti 200 eurų už tai, kad nebūtų pradėtas ikiteisminis tyrimas ir būtų apmokėtas mergaitės gydymas, ilgai nedvejojo ir sutiko duoti šią sumą. Netrukus į jos namų, esančių Šilutėje, Melioratorių al., duris pasibeldė vyriškis, kuris paėmė pinigus.

Analogiška situacija įvyko dar po kelių dienų. Nuo sukčių nukentėjo dar viena 74 metų šilutiškė. Tie patys asmenys, ta pati situacija bei išviliota tokia pati pinigų suma.

Ilgai džiaugtis lengvu grobiu vyrams neteko. Prie vieno iš namų stovėjusi filmavimo kamera užfiksavo automobilio numerius, kuriuo vyriškis atvažiavo paimti pinigų. Pareigūnai greitai nustatė automobilio savininką.

Paaiškėjo, kad nusikaltimo organizatorius devyniolikmetis Kauno rajono gyventojas. Jam nusikaltimuose pagelbėdavo bendraamžis, kuris motinai priklausančiu automobiliu iš Kauno rajono atveždavo kitus nusikaltimo bendrininkus paimti pinigų, o juos paimdavo 54 metų Jonavos rajono gyventojas.

Pareigūnai taip pat turi duomenų ir apie ketvirtą asmenį, kuris iš pataisos namų skambino senyvo amžiaus moterims ir iš jų išviliojo tam tikras pinigų sumas.

Dėl įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai. Už sukčiavimą įtariamiesiems gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 3 metų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius