Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policiją sudominęs vaizdo įrašas: automobilis Vilniuje kliudė žmogų, tačiau pareigūnai apie tai nebuvo informuoti

Vilniaus policija susidomėjo vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip automobilis pirmadienio rytą sostinėje kliudo žmogų. Paaiškėjo, kad policija apie šį incidentą nebuvo informuota.
Incidentas Justiniškių g.
Incidentas Justiniškių g. / Kadras iš vaizdo medžiagos

15min.lt redakcija pirmadienio rytą gavo vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota Justiniškių g. įvykusi avarija. Nežinomu panoręs likti vaizdo įrašo autorius teigia, kad avariją 8 val. ryto užfiksavo jo automobilyje sumontuota stacionari vaizdo kamera.

Kadras ia vaizdo medžiagos/Incidentas Justiniakių g.
Kadras iš vaizdo medžiagos/Incidentas Justiniškių g.

Vaizdo įrašas darytas Justiniškių g., artėjant Laisvės pr. link. Matyti, kaip iš kairės pusės per gatvę ne pėsčiųjų perėjoje bando perbėgti vyriškis. Vidurine eismo juosta važiuojantis automobilis „Kia Sorento“ spėja sustoti, tačiau greta visuomeninio transporto eismo juosta važiavusio automobilio „Opel“ vairuotojas dešine puse kliudo pėsčiąjį. Greičiausiai, automobilio „Opel“ vairuotojui per gatvę iš kairės bėgantį pėsčiąjį užstojo aukštas visureigis, todėl savo mašinos sustabdyti jis nebespėjo.

Iš vaizdo įrašo iki galo neaišku, ar žmogų automobilis partrenkė, ar jis paskutiniu momentu pats suklupo.

Po incidento į pusnį nukritęs pėsčiasis bandė keltis, sustabdęs automobilį prie jo nuėjo ir „Opel“ vairuotojas.

Policija apie įvykį nebuvo informuota

Redakcijai pradėjus domėtis avarijos aplinkybėmis, paaiškėjo, kad policija apie šį incidentą nebuvo informuota.

„Tokios informacijos neturime“, – 15min.lt žurnalistas išgirdo Vilniaus policijoje.

Vilniaus apskrities VPK kelių policijos valdybos kelių patrulių rinktinės pirmosios kuopos vadas Audrius Šeškevičius, paprašytas pakomentuoti situaciją, teigė, kad įvykus bent mažiausiam kontaktui su pėsčiuoju, vairuotojas privalo apie tai informuoti pareigūnus.

„Jeigu buvo kontaktas, tai jau yra eismo įvykis. Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 130 str. 1 d. už pasišalinimą iš eismo įvykio vietos yra numatyta bauda nuo 3 tūkst. iki 4 tūkst. litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų. Teismo sprendimu vairuotojui dar gali būti papildomai atimama teisė vairuoti transporto priemonę nuo 36 iki 60 mėnesių su transporto priemonės konfiskavimu arba be jo“, – teigia A.Šeškevičius.

To paties kodekso 3 d. numato atsakomybę kitiems eismo dalyviams už pasitraukimą iš įvykio vietos – nuo 500 iki 800 litų baudą.

A.Šeškevičius tvirtina, kad eismo įvykis yra tuomet, kai padaroma bent minimaliausia žala. Ji gali būti padaryta transporto priemonei arba žmogui.

„Tokiais atvejais, kaip šis, situacija būna labai „slidi“. Būna, kad žmogus nukrito, atsikėlė, pašlubavo, tarsi viskas ir praėjo. O po savaitės paaiškėja, kad trūko raiščiai. Būna, kad pėsčiasis tarsi ir neturi pretenzijų, tarsi ir nenukentėjo, o po kažkiek laiko draugai, kaimynai ar dar kas nors pataria, kad pėsčiasis pareikštų pretenzijas. Vairuotojui prasideda problemos. Todėl mano patarimas, bet kuriuo atveju, ypač, kai nutinka incidentas su pėsčiuoju, geriau iškviesti policija. Tai bus ir tam tikras apsidraudimas. Atvažiuos medikai ir jie nustatys, sužalotas pėsčiasis ar ne. Juk kartais žmogus šoko būsenos nešlubuodamas eina ir su sulaužyta koja“, – teigia kelių policijos pareigūnas.

Pradėtas tyrimas

A.Šeškevičius neatmeta, kad abu pirmadienio incidento dalyviai galėjo padaryti klaidą, neinformuodami pareigūnų. Jei vėliau pėsčiasis kreiptųsi į medikus ir paaiškėtų, kad jis vis dėlto nukentėjo per susidūrimą, gali būti pradėtas ir ikiteisminis tyrimas.

Vilniaus policija jau susidomėjo incidento vaizdo įrašu. Pradėtas tyrimas dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo. Atvykę į redakciją pareigūnai persirašė vaizdo įrašą.

Pasak pareigūnų, kol kas bus bandoma tikslinti įvykio aplinkybes.

VIDEO: 15min.lt - Vilniuje, Justiniškių gatvėje partrenktas žmogus (2012 02 20)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius