Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2012 05 28 /17:54

Policija sulaikė sekmadienį nepilnametį dviratininką partrenkusį ir iš įvykio vietos pasprukusį Patrulių būrio vadą Vytautą Demenių

Šakių rajono policijos komisariato Patrulių būrio vadas Vytautas Demenius įtariamas partrenkęs dviratininką ir pabėgęs iš avarijos vietos. Paauglio būklė buvo itin sunki, nepraėjus nė parai jis mirė. Tuo tarpu kitą dieną įkliuvęs policininkas V.Demenius iškart patikrintas alkotesteriu, tačiau girtumo nenustatyta.
Dviratis po avarijos
Asociatyvinė nuotr.: dviratis po avarijos / Utenos apskrities VPK nuotr.

Gegužės 27 d. apie 19.20 val. Marijampolės apskr. VPK Šakių r. policijos komisariato budėtojai gavo pranešimą, kad kelio Kaunas-Zapyškis-Šakiai 56,445 kilometre, Valiulių k. ribose, Šakių r., įvykusio eismo įvykio metu buvo sužalotas dviratininkas, kuris po eismo įvykio, greitos medicininės pagalbos automobiliu, nugabentas į Šakių ligoninę. Dviratininką sužalojęs asmuo nenustatytos markės automobiliu pasišalino. Nukentėjęs nepilnametis J.Š.  (gimęs 1997 m.) sunkiai sužeistas, jis išvežtas į Kauno klinikas.

Nors iš pradžių dėl įvykio prisiimti atsakomybę ir kaltę bandė kitas asmuo, policijos pareigūnams pavyko nustatyti, kad eismo įvykyje dalyvavo ir dviratininką galimai sužalojo ne tarnybos metu neuniformuotas Marijampolės apskr. VPK Šakių r. policijos komisariato Patrulių būrio vadas Vytautas Demenius (gimęs 1957 m. ). Nustatyta, kad eismo įvykyje dalyvavęs automobilis priklauso jo dukrai.

Įtariamojo V.Demeniaus vieta iki šiol nežinoma, šiuo metu atliekami intensyvūs paieškos veiksmai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas, į Šakius išvyko policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla. Jeigu pasitvirtins, kad eismo įvykio kaltininkas – pareigūnas, jis bus atleistas iš tarnybos, jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Papildyta 11.20 val.: Policijos departamentas praneša, kad policija jau sulaikė sekmadienio pavakarę nepilnametį dviratininką galimai sužalojusį Marijampolės apskr. VPK Šakių r. policijos komisariato Patrulių būrio vadą V.Demenių (gim. 1957 m.).

Įtariamasis sulaikytas dviem paroms. Atlikus pirminius ikiteisminio tyrimo veiksmus, bus sprendžiamas klausimas dėl jo suėmimo. 

Siekiant objektyvumo, ikiteisminį tyrimą iš Šakių r. policijos komisariato perėmė Marijampolės aps. vyriausiasis policijos komisariatas, tyrimą kuruoja Kauno apygardos prokuratūra.

Įvykio aplinkybės toliau tiriamos.

Papildyta 16.01 val.: Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Algirdas Stončaitis pirmadienio popietę per specialią trumpą spaudos konferenciją informavo, jog netrukus po sulaikymo V.Demenius buvo patikrintas alkoholio matuokliu. Tikrintuvas parodė, kad pareigūnas yra blaivus. Nuo avarijos iki šio patikrinimo buvo praėję daugiau nei pusė paros. Nuodugnesniems tyrimams paimta pareigūno kraujo.

Komisaras A.Stončaitis pabrėžė, kad siekiama nustatyti visas nelaimės aplinkybes, tarp jų – ir ką bei su kuo V.Demenius veikė sekmadienio pavakarę. A.Stončaitis priminė, kad po garsiosios tragedijos Aleksandrijos gyvenvietėje tuometis Skuodo rajono policininkas Saulius Paulikas irgi slapstėsi ir sėkmingai išsiblaivė, tačiau jo girtumas buvo nustatytas pagal kitas įvykio aplinkybes.

A.Stončaitis pripažino, kad V.Demenius pirmadienio popietę dar nebuvo apklaustas, jo pozicija dėl savaitgalio įvykių apskritai nėra žinoma. Tačiau Policijos vadovybė ir net vidaus reikalų ministras, visiškai pamiršę apie nekaltumo prezumpciją ir tarsi nelaukdami gerų žinių iš nukentėjusįjį gydančių medikų, jau drąsiai kalba apie tai, kad V.Demeniui gresia iki 10 metų nelaisvės.

A.Stončaičio žodžiais tariant, apie socialines garantijas Šakių r. policijos komisariato Patrulių būrio vadui V.Demeniui kalbėti jau netenka. 54 metų V.Demeniaus tarnybos stažas – 32 metai.

Papildyta 17.54 val. Per avariją sunkiai sužalotas nepilnametis pirmadienį mirė, pavakarę skelbia portalas lrytas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius