-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Policija susidomėjo „Youtube“ paviešintais vaizdais, kaip Rička su draugais „laisto“ automobilį „Lancia“

Kelių policijos pareigūnai pradėjo dar vieną tyrimą dėl internete paviešintų chuliganiško vairavimo vaizdų. Automobiliu važiuojantys jaunuoliai sukelia eismo įvykį, po kurio patys suniokoja savo mašiną. Kaip ir ankstesniais atvejais, vaizdo medžiagą į internetą sukėlė patys „pasilinksminimo“ dalyviai.
Jaunimo „pasilinksminimas“
Jaunimo „pasilinksminimas“ / kadras iš „Youtube.com“

Keisto jaunimo „pasilinksminimo“ vaizdus portale „Youtube“ pirmieji vėl aptiko 15min.lt skaitytojai. Portale ikrauk.lt jie atkreipia dėmesį į tai, kad jaunuoliai automobiliu „Lancia“ ne tik sukėlė avariją, bet ir apgadino žaidimų aikštelės įrangą.

Nepasimokę iš ankstesnių istorijų, jaunuoliai nufilmavo savo automobilio valstybinius numerius bei visą avarijos eigą.

Redakcija portale „Youtube“ aptiko net septynis to paties įvykio filmukus, kuriuos į internetą sukrovė vienas ir tas pats vartotojas. Iš filmukų aprašymo aiškėja, kad vienas iš „besilinksminančių“ jaunuolių vadinamas Rička.

Vaizdo medžiagoje matyti automobiliu per žolę besivažinėjančių jaunuolių grupė.

„Atsargiai, atsargiai!“, – girdisi už kadro, automobilis į kažką atsitrenkia, iš karto nuaidi gausybė keiksmažodžių.

„Ei! Išjunk degimą, asile! Dujos“, – po smūgio girdisi vieno jaunuolio balsas.

Praėjus pirmam išgąsčiui jaunuoliai išlipo iš automobilio. Vaizdo įraše matyti, kad automobilis „Lancia“ vietiniame stadione rėžėsi į sportinę įrangą, išvertė stulpą. Medžiagoje matyti automobilio valstybiniai numeriai ir įvykio dalyvių veidai.

„Veltui mašiną pirkom“, – už kadro komentuoja vienas įvykio dalyvis.

Policija nustatė asmenį, kuriam priklauso automobilis. Kadangi tai yra Kauno r. gyventojas, visa medžiaga persiųsta Kauno aps. VPK Kelių policijos valdybai, kur bus pradėtas tyrimas. Pirminiais duomenimis, vaizdo medžiagoje matyti chuliganiško vairavimas požymių, tačiau kaip bus baudžiamas asmuo, bus nuspręsta išnagrinėjus bylą.Vėliau vaikinai bando išvažiuoti iš įvykio vietos, tačiau automobilis nepajuda.

„Laistėm mašiną, vadinasi“, – vėl komentuoja vienas vaikinas.

Nepavykus automobilio išvairuoti iš įvykio vietos, vienas vaikinas užsilipa ant stogo ir pradeda ant jo šokinėti. Už kadro girdisi pasiūlymas mašiną sudaužyti galutinai.

„Mano veido nesimato?“, – klausia ant automobilio stogo užlipęs jaunuolis.

Išgirdęs neigiamą atsakymą, jis prasisega kelnes ir pradeda šlapintis ant priekinio automobilio stiklo bei variklio dangčio. Už kadro aidint juokui, ant automobilio nusišlapinęs jaunuolis klausia, ką daryti toliau. „Apš..kt“, – pasigirsta atsakymas.

Ar vaikinas pasinaudojo patarimu, nežinoma. Tačiau toliau galima stebėti, kaip jaunuoliai atsinešę didžiulį akmenį juo pradeda daužyti mašiną, spardo automobilio veidrodėlius.

Vaikinai svarsto, ką daryti toliau, kaip automobilį nutempti, kai kurie iš „pasilinksminimo“ dalyvių pareiškia, kad automobilio nebevairuos, nes priekinis stiklas sudaužytas ir per jį nieko nesimato. Retkarčiais pasigirsta prašymai filmuoti taip, kad įvykio dalyvių veidų nesimatytų.

Paskutiniame filmuke, sumontuotame iš nuotraukų, matyti sudaužytas automobilis, prie kurio įvykio dalyviai noriai pozuoja. Paaiškėja, kad sudaužytą mašiną iš įvykio vietos vaikinai ištempė automobiliu „VW Golf“.

15min.lt visus filmukus sujungė į vieną vaizdo medžiagą. Ją galite peržiūrėti teksto apačioje. Kadangi įvykio dalyviai keikiasi nenustodami, redakcija buvo priversta necenzūrinę kalbą ištrinti. Verta pažymėti, kad šešių minučių vaizdo medžiagoje nuskambėjo per 50 keiksmažodžių.

Šia filmuota medžiaga susidomėję policijos pareigūnai jau nustatė, kad vaizdai galėjo būti nufilmuoti Kauno rajone.

„Policija nustatė asmenį, kuriam priklauso automobilis. Kadangi tai yra Kauno r. gyventojas, visa medžiaga persiųsta Kauno aps. VPK Kelių policijos valdybai, kur bus pradėtas tyrimas. Pirminiais duomenimis, vaizdo medžiagoje matyti pažeidimo, numatyto LR ATPK 124 (2)str. 2 d. („Chuliganiškas vairavimas“) požymių, tačiau kaip bus baudžiamas asmuo, bus nuspręsta išnagrinėjus bylą“, – 15min.lt informavo policijos atstovai.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai policija susidomi internete paviešintais jaunimo „pasilinksminimais“. Panašią istoriją galite rasti dešinėje pusėje esančiame skyrelyje „Susiję straipsniai“.

VIDEO: Rička su draugais „laisto“ automobilį „Lancia“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius