Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija: šūviais ir vieno žmogaus mirtimi pasibaigęs konfliktas Prienų rajone galėjo kilti bandant pasidalinti grobį po juvelyrinių dirbinių parduotuvės apiplėšimo Suomijoje

Penktadienio pavakare oficialų pranešimą išplatinusi Alytaus apskrities policija informavo, kad iš ryto Prienų rajone įvykęs ginkluotas konfliktas, per kurį vienas žmogus žuvo, o vienas atsidūrė ligoninėje, galėjo kilti incidento dalyviams bandant pasidalinti grobį po juvelyrinių dirbinių parduotuvės apiplėšimo Suomijoje.
Įvykio vietoje Prienų rajone
Įvykio vietoje Prienų rajone / TV3 Žinių nuotr.

Kaip jau skelbė 15min.lt, penktadienį apie 7.12 val. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariate gautas kauniečio D.S. pranešimas, kad sodybos, esančios Prienų r., Jiezno seniūnijoje, Kašonių kaime, ūkiniame pastate jį užpuolė du kaukėti, ginkluoti, vilkintys neperšaunamas liemenes asmenys. Gindamasis vyriškis panaudojo savigynai išduotą pistoletą CŽ, sužeidė užpuolikus. Policija į įvykio vietą atvyko per 6 min.

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

Pirminiais duomenimis įsibrovėliai yra J.B. ir M.K., gyvenantys Kaune.

Kaip rašoma Alytaus apskrities VPK pranešime, penktadienio ginkluotas incidentas Prienų rajone – policijai žinomų, teistų asmenų tarpusavio santykių aiškinimasis. D.S. ir jo užpuolikai Lietuvos bei užsienio policijai žinomi, anksčiau teisti, tarpusavyje pažįstami. D.S. ir vienas užpuolikų J.B. 2012 m. Suomijoje atliko laisvės atėmimo bausmę už vagystę iš juvelyrinių dirbinių parduotuvės Pagrobti aukso dirbiniai nerasti. Neatmetama versija, kad ginkluotas konfliktas Prienų rajone įsiplieskė, siekiant pasidalinti grobį.

D.S. turi 15 hektarų žemės Prienų rajone, užsiregistravęs kaip jaunasis ūkininkas. Tačiau jam priklausančiame žemės plote neūkininkaujama. Vienas užpuolikų – J.B. ligoninėje mirė.

Policijos turimais duomenimis, Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate 2009 m. birželio 29 d. D.S. išdavė leidimą laikyti (nešiotis) ginklus, buvo atlikti visi nustatyti patikrinimai. Leidimas galioja iki 2014 m. birželio 29 d.

2009 metais atliekant patikrinimus buvo nustatyta, kad D.S. neteistas, administracine tvarka nebaustas, policijos operatyvinėje įskaitoje neįrašytas. Asmuo pateikė gydytojų komisijos pažymą, kad neserga ligomis ir neturi fizinių trukumų trukdančių elgtis su ginklais, taip pat, kad nėra įrašytas į įskaitą dėl narkomanijos ir neserga psichinėmis ligomis. Asmuo nustatyta tvarka išlaikė egzaminą dėl ginklo panaudojimo savigynai, todėl atitiko nepriekaištingos reputacijos statusą.

Prienų r. policijos komisariate pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką ir dėl nužudymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius