Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos akiratyje – automobilių savininkai melagiai

Per 2009-uosius Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimų valdybos Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus tyrėjai išaiškino ir teismui perdavė 8 baudžiamąsias bylas dėl pranešimų apie nebūtą automobilio vagystę. Pareigūnai pastebi, kad meluojančių vairuotojų netrūksta ir šiemet – jau užregistruoti pirmieji melagingi pranešimai.
Antrankiai
Už megalingą pranešimą apie vagystę gresia baudžiamoji atsakomybė / Vilniaus policijos nuotr.

Kauno policijos duomenimis, apie tariamą automobilio vagystę pranešantys vairuotojai gali turėti skirtingus tikslus. Pavyzdžiui, pernai 5 iš 8 atvejų apie nebūtą automobilio vagystę pranešę vairuotojai siekė taip nuslėpti padarytus autoįvykius arba išvengti atsakomybės už kitus kelių eismo taisyklių pažeidimus. Kitais atvejais tariama vagystė automobilio šeimininkui turėjo garantuoti solidžią draudimo išmoką.

Pareigūnų teigimu, sučiupti melagiai vairuotojai gailėjosi ir smerkė save už tai, jog suvaidino vagystę. Tačiau panorusių pasekti jų pavyzdžiu netrūksta.

Šiemet kovą Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato nusikaltimų tyrimo valdybos autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai, tirdami automobilio VW Touran (2004 m. laidos, 34 500 litų vertės) vagystę, nustatė, kad mašinos savininkas pamelavo apie vagystę. Policijos duomenimis, pranešęs apie tariamą vagystę jis tikėjosi gauti draudimo išmoką. Iš tiesų automobilį jis buvo pardavęs. Už melagingą pranešimą apie nebūtą nusikaltimą ir pasikėsinimą sukčiauti jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Pareigūnus stebina tai, kad nemaža dalis įkliuvusių automobilių šeimininkų anksčiau nėra turėję reikalų su teisėsauga.

„Bendraujant su šiais asmenimis aiškėja viena tendencija: visi tikėjosi, kad dėl darbo krūvių, didelio vagysčių skaičiaus ar kitų aplinkybių policijos pareigūnai, tiesiog, neskirs reikiamo dėmesio šiems įvykiams ir „praleis juos pro pirštus“, – sako pareigūnai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius