Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 06 /17:27

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Telšių rajone dingusios mergaitės nužudymo

Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl S.K., gimusios 2004 m. gruodžio 16 d., mirties.
Žvakutė
Žvakutė / Photos.com nuotr.

Anksčiau ketvirtadienį policija kreipėsi į visuomenę su prašymu suteikti kokių nors žinių apie dingusią mergaitę.

S.K. 2012 m. rugsėjo 4 d. apie 13.00 val. Telšių r., Ryškėnų sen., Purplių k. išėjo iš namų ir dingo be žinios. Policijos pranešime buvo nurodyti mergaitės požymiai.

Ketvirtadienį prieš pietus Telšių policija informavo, kad mergaitė rasta nuskendusi tvenkinyje, esančiame už pusės kilometro nuo namų.

Papildyta 16.51 val.: Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo, tačiau tiksli mergaitės mirties priežastis kol kas nežinoma.

Apie įtariamuosius ketvirtadienio pavakare pareigūnai dar nebuvo linkę kalbėti.

Radus mergaitės kūną, policijos pareigūnai name, kuriame ji gyveno, atliko kratą.

Pranešama, kad mergaitės šeima į policijos akiratį iki šiol nebuvo pakliuvusi.

Papildyta 17.27 val.: Kaip pranešė LNK laida „Labas vakaras, Lietuva“, mergaitės kūną ryte rado viena iš vaiko paieškos grupių. Negyva mažametė aptikta nedideliame tvenkinyje, maždaug 500 metrų nuo namų Ryškėnų seniūnijoje, Purplių kaime.

Palaikus iš vandens ištraukė iškviesti narai.

Kaip LNK laidai sakė Telšių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Rimaldas Paulauskas, ištraukę iš vandens kūną, ugniagesiai iš įvykio vietos išvažiavo. Tačiau policijos prašymu jie netrukus buvo priversti grįžti. Gelbėtojai tvenkinyje ieškojo mergaitės dviračio, tačiau nesėkmingai.

Vieta, kur rasta mergaitė, aptverta „stop“ juosta. Teritoriją ir apylinkes ėmė šukuoti didelės kriminalistų pajėgos.

Nuo ko mirė vaikas paaiškės, kai kūną apžiūrės ekspertas. Pranešama, kad vaikas dingo antradienio popietę. Tačiau apie tai policijai pranešta tik po daugiau nei paros.

Mergaitės tėvas LNK žurnalistams sakė, kad prieš kelias dienas parėjusi iš mokyklos mergaitė pažaidė kompiuteriu. Tačiau susipykusi su broliu ji išėjo.

Trečiadienio vakarą į policiją paskambinusi moteris pranešė, kad mažametės niekas neranda. Pareigūnų duomenimis, skambino ne motina.

Tą patį vakarą į Purplius ieškoti vaiko išsiųstas kinologas su šunimi ir nemenkos policininkų pajėgos. Paieškos truko iki paryčių. Tada prie pareigūnų prisidėjo dar kelios dešimtys teisėsaugininkų.

Pranešama, kad mergaitė iš daugiavaikės šeimos. Pastaroji apibūdinama kaip tvarkinga. Pasak tėvų, į policiją jie iš karto nesikreipė, nes dukros bandė ieškoti patys. Esą netoliese gyvena giminės. Tėvai tikėjosi, kad mergaitė nuėjo pas juos. Tačiau kai sužinojo, kad vaiko ten nėra, kreipėsi į pareigūnus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius