-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Policijos mokymuose Telšiuose – šiurpą keliantys vaizdai: mokykloje aidėjo šūviai, kaukė sirenos, klykė moksleiviai

AMOK – vis labiau pasaulyje plintantis smurto reiškinys, kuris paprastai įvardijamas kaip staigus netikėtas įniršio ir agresijos protrūkis ar smurto aktas su siaubingomis pasekmėmis (žmonių žudymas, sunkūs sveikatos sužalojimai), neretai vykstantis vaikų ugdymo įstaigose.
Pratybų akimirka
Pratybų akimirka / Telšių apskrities VPK nuotr.

Siekiant, kad policijos pareigūnai būtų susipažinę su tokiomis situacijomis ir turėtų praktinių įgūdžių, kokių taktinių veiksmų imtis į jas reaguojant, gegužės 27-ąją Janapolės pagrindinėje mokykloje buvo imituota praktinė AMOK situacija.

Ją įgyvendinti padėjo apie mokymus informuoti moksleiviai bei mokytojos, kurie suvaidino įkaitus bei ginkluotu užpuoliku tapęs policijos rėmėjas.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, bendradarbiaujant su Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnais, mokymų vietą pavertė šiurpą keliančiu vaizdu: mokykloje aidėjo šūviai, kaukė automobilių sirenų garsai, girdėjosi moksleivių riksmas.

Imitavus kaukėto užpuoliko įsiveržimą į mokymo įstaigą, pareigūnai surengė įkaitų išlaisvinimo ir įsibrovėlio sulaikymo operaciją.

Po mokymų, kurie Lietuvos policijos generalinio komisaro įsakymu rengiami visoje Lietuvoje, pareigūnai aptarė operacijos rezultatus, išanalizavo savo veiksmus ir įgūdžius, pasakojama Telšių aps. VPK atstovų trečiadienį paviešintame pranešime.

Kaip rašė 15min.lt, neseniai panašios pratybos buvo surengtos ir Šiauliuose, kur pareigūnų mankšta sukėlė didelį vietos bendruomenės atgarsį.

VIDEO: Šiauliuose vyko AMOK pratybos be išankstinio mokinių ir mokytojų informavimo, imituotas susišaudymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius