Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos pareigūnai likvidavo neteisėtos prekybos kvaišalais taškus

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (Kauno AVPK ONTV) pareigūnai per šių metų du mėnesius sulaikė septynis asmenis, prekiavusius narkotinėmis – psichotropinėmis medžiagomis, du asmenis, jų įsigijusius, o iš nelegalios apyvartos paėmė apie 1 kilogramą kvaišalų, kurių vertė juodojoje rinkoje siektų apie 42 tūkst. litų.
Antrankiai
Antrankiai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Vasario 17 d. Kauno mieste buvo sulaikytas taksistu dirbantis pilietis A. A. (g. 1965), prekiavęs amfetaminu.

Vasario 22 d. Kaune sulaikytas narkotikais prekiavęs anksčiau teistas A. G. (g. 1989) ir du narkotikus įsigiję asmenys: M.U. (g. 1990) ir D.M. (g. 1986).

Kovo 1 d. Kėdainiuose buvo sulaikytos anksčiau teistos kėdainiškės L. T. (g. 1984) ir A. V. (g. 1976), taip pat Kėdainių m. gyventojas D. T. (g. 1990), likviduotas prekybos kvaišalais „taškas“.

Kovo 8 d. Kauno mieste sulaikyti narkotikais prekiavę anksčiau teisti kauniečiai R. D. (g. 1970) ir R. B. (g. 1962).

Kauno AVPK ONTV dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti (LR BK 260 str.) buvo pradėti keturi ikiteisminiai tyrimai. Septyniems asmenims dėl to pareikšti įtarimai, šešiems iš jų skirtos kardomosios priemonės – suėmimai. Dviems asmenims pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti Baudžiamajame kodekse numatyta bausmė – laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų, o už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Praėjusiais metais ONTV pareigūnai Kauno apskrityje sulaikė 129 asmenis, susijusius su nelegalia narkotinių ar psichotropinių medžiagų apyvarta. Daugiausia pareigūnai konfiskavo hašišo – 270 kg, marihuanos – 54 kg, metamfetamino – 11 kg.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius