-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pakruojo kaime girti kaip šliurės vaikinai automobiliu vežė tris mažamečius

Lapkričio 13 dieną apie 21 valandą Pakruojo rajone Pakruojo kaime dirbę Šiaulių apskrities policijos patruliai pastebėjo įtartinai manevruojantį „Audi 80“, iš po kurio žaižaravo kibirkštys. Įtarę, kad kažkas negerai su automobiliu ir jo vairuotoju, pareigūnai nedelsdami sustabdė automobilį – jame sėdėjo du neblaivūs vaikinai ir trys mažamečiai vaikai.
Avarijos vietoje
Alkotesteris. / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Automobilį vairavo gerokai apgirtęs dvidešimt devynerių metų Pakruojo rajono Pašvitinio miestelio gyventojas M.P. Jam nustatytas vidutinis 2,28 prom. girtumas.

Šalia jo sėdėjo neblaivus dvidešimtmetis G.T., taip pat iš Pakruojo rajono, o ant galinės sėdynės – pastarojo priežiūrai palikti trys tetos vaikai, kurių vyriausiajam – septyneri, o mažiausiajai – treji metai.

Sustabdyto automobilio keleivis pasakojo, kad dieną giminaitė, išsiruošusi su reikalais į Pakruojį, jam paliko pasaugoti savo sūnų ir dvi dukreles. Vaikinui vaikų priežiūra buvo nuobodus darbas, tad jis jį paįvairino, kilnodamas alkoholio taurelę.

Išgertas alkoholis inspiravo mintį pavažiuoti į Pakruojį. Kadangi pats vairuoti automobilio neblaivus vaikinas nenorėjo, tai paprašė, kad jį su vaikais pavežtų neblaivus draugas.

Atvykę į Pakruojį, vaikinai degalinėje įsipylė dujų, bet dėl alkoholio užmuštos orientacijos, užmiršo iš automobilio degalų bako ištraukti dujų pylimo įrangos žarną ir iškeliavo su nutrauktu ir iš paskos asfaltu besivelkančiu lanksčiu vamzdžiu.

Pašvitinio gyventojas neblaivus prie vairo pareigūnams įkliuvo pirmą kartą, jam gresia teisės vairuoti nuo dvejų iki trejų metų praradimas ir nuo dviejų tūkstančių iki trijų tūkstančių litų bauda arba administracinis areštas nuo dešimties iki trisdešimties parų.

Policija susirūpinusi, nes statistika byloja, kad šiais metais girtų savo ir aplinkinių gyvybe rizikuojančių vairuotojų sulaikoma vis daugiau. Pakruojo rajone šiemet per dešimt mėnesių nustatyti 106 neblaivūs (2013 metais per tą patį laikotarpį – 71) vairuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius