Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos žvilgsniu: atsipūtę miestiečiai patys provokuoja nusikaltėlius

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai pataria vilniečiams ir sostinės svečiams atidžiau saugoti savo daiktus.
Atsipūtusi vilnietė stotelėje
Atsipūtusi vilnietė stotelėje / Vilniaus policijos nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus Operatyvaus reagavimo poskyrio pareigūnai, vykdydami tikslines kišenvagysčių išaiškinimui skirtas operacijas, dažnai pastebi, kad žmonės labai neatsargiai ir lengvabūdiškai elgiasi su savo daiktais, jų nesaugo.

Viešose vietose, turgavietėse, visuomeniniame transporte, daugelis savo pinigines, mobiliojo ryšio telefonus ar kitus vertingus daiktus nešiojasi atviruose krepšiuose, užpakalinėse kelnių kišenėse ar kitose, vagims lengvai prieinamose vietose. Toks lengvabūdiškumas provokuoja vagystes ar net plėšimus.

Pareigūnai ragina gyventojus atidžiau rūpintis savo daiktais, ypač masinio susibūrimo vietose ir visuomeniniame transporte. Ypač budriems reikėtų būti visuomeniniame transporte spūsčių metu, kai autobusu ar troleibusu važiuoja daug keleivių. Spūstys – palankiausios sąlygos kišenvagiams įgyvendinti savo kėslus. Jei pajuntate stiprų fizinį kontaktą, prispaudimą, niuktelėjimą – būkite budrūs, nes kišenvagiai, dirbdami grupėmis, dirbtinai sukelia grūstis.

Vilniaus policijos nuotr./Atsipūtusi vilnietė stotelėje
Vilniaus policijos nuotr./Atsipūtusi vilnietė stotelėje

Nereikėtų vertingų daiktų (piniginių, muzikos grotuvų, mobiliųjų telefonų ir pan.) laikyti kuprinėse ar už nugaros nešiojamose rankinėse, nes, jas prapjovus, daiktus lengva ištraukti. Patariame pinigines su dokumentais ir pinigais laikyti striukių vidinėse kišenėse ar sunkiau pasiekiamose krepšio vietose, rankines laikyti ir nešioti taip, kad galėtumėte jas matyti.

Pridedamos nuotraukos, padarytos Vilniuje, Antakalnyje, viešojo transporto stotelėje. Teigiama, kad piniginę pintinėje turėjusi moteris nuo ilgapirščių nenukentėjo, ko gero, tik dėl pareigūnų budrumo.

VIDEO: Policijos patarimai saugotis kišenvagių ir branginti savo turtą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius