-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policininkai elektrošoku kratė klaipėdietį, kad jis neprarytų 100 g heroino

Klaipėdos pareigūnai ir vėl sulaikė įtariamuosius heroino platinimu. Vienas jų sulaikymo metu bandė praryti pagrindinį įkaltį, tad pareigūnams teko griebtis elektros impulsinio prietaiso „Taser“.
Sulaikymas
Sulaikymo operacijos akimirka / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) pareigūnai, bendradarbiaudami su kitais policijos padaliniais, per bendrą operaciją sulaikė narkotinės medžiagos – heroino, platintojus. Bendrą tyrimą teisėsaugininkai pradėjo dar 2016 m.

Policijos pareigūnai spalio mėn. magistralėje Kaunas–Klaipėda sustabdė iš Vilniaus į uostamiestį grįžtantį automobilį, kuriuo važiavo Jungtinėje Karalystėje gyvenamąją vietą deklaravęs klaipėdietis.

VIDEO: Heroino platintojų sulaikymas Klaipėdoje

Transporto priemonės apžiūros metu buvo rasta daugiau nei 100 g heroino. Kvaišalų aptikta ir sulaikytojo bute. Ikiteisminio tyrimo metu buvo gauta duomenų, kad asmuo narkotikus įsigijo Vilniuje ir jam tai padaryti padėjo pažįstamas.

Pastarasis ir su juo iš Vilniaus į Klaipėdą važiavęs bendrininkas taip pat buvo sulaikyti automagistralėje. Organizuotai nusikalstamai grupei priskiriamas įtariamasis pasipriešino pareigūnams ir pabandė praryti narkotikus, todėl buvo panaudotas elektros impulsinis prietaisas.

Trys sulaikytieji buvo uždaryti į Klaipėdos apskrities VPK areštinę. Jiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais. Įtariamieji buvo suimti, vėliau kvaišalus įsigijusiam asmeniui paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Per ikiteisminį tyrimą uostamiesčio teisėsaugininkai gavo duomenų, kad narkotikus įtariamiesiems pardavė už plėšimą, vagystę, neteisėtą disponavimą ginklu bei nužudymą teistas vilnietis. Jis buvo sulaikytas 2017 m. vasario mėn. pradžioje. Pas sulaikytąjį rasta heroino, kokaino bei kanapių dervos. Asmeniui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotikais, tarp jų – ir labai dideliais kiekiais. Įtariamasis suimtas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).
Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 15 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius