Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Populiarumo pažinčių svetainėje jonavietis siekė sau į galvą nukreiptu ginklu: dėmesio sulaukė

Sau į galvą nutaikytu ginklu pajuokauti bandžiusiam jonaviečiui gresia baudžiamoji atsakomybė. „Pokštas“ internetinėje pažinčių svetainėje į jaunuolio namus atvedė tikrintojus. Rastos dvi kulkos ir du šaunamieji ginklai, kuriems leidimo jis neturėjo.
Šaunamasis ginklas
Šaunamasis ginklas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kauno apskrities vyriausio policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK Jonavos r. PK) pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 253 str. 1 d., dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Balandžio viduryje Jonavos r. PK pareigūnai sulaukė anoniminio pranešimo, jog internetinėje pažinčių svetainėje jaunuolis, paslėpęs savo veidą su kauke, demonstruoja, kaip šaunamuoju ginklu taikosi sau į galvą.

Pareigūnai operatyviai sureagavo į šį pranešimą ir greičiau nei per parą nustatė, jog besifilmavęs vyras yra Jonavos rajono gyventojas, gimęs 1995 metais. Jaunuolis pareigūnams teigė, jog tokį vaizdo įrašą padarė norėdamas pajuokauti. Gyvenamojoje vietoje rastos dvi kulkos ir du galimai šaunamieji ginklai. Vyras teigė, kad šie ginklai priklauso jam, tačiau leidimų jiems neturėjo. Už tai jaunam vyrui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Penktojo skyriaus prokurorai.

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už jų teikiamą informaciją bei ragina visuomet informuoti apie galimai daromus teisės pažeidimus. Policija taip pat primena, kad informacija elektroninėje erdvėje, socialiniuose tinkluose yra nuolatos stebima, tad patartina elgtis atsakingai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius