Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusi para ugniagesių gelbėtojų akimis: 33 gaisrai ir 83 gelbėjimo darbai

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią neramią parą darbo ugniagesiams gelbėtojams netrūko. Stiprus lietus ir vėjas vartė medžius, plėšė namų stogus, žaibai padeginėjo pastatus, be elektros buvo likę per 10 tūkstančių vartotojų.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Per praėjusią parą užregistruoti 33 gaisrai, kuriuose žmonių aukų ir traumų, laimė, pavyko išvengti bei 83 gelbėjimo darbai, kuriuos atliko šalies ugniagesiai. Net 60 kartų ugniagesiai gelbėtojai skubėjo šalinti ant kelių, automobilių ir pastatų užvirtusių medžių. Daugiausia tokių darbų buvo atlikta Vilniaus (11), Marijampolės (10), Alytaus (8) ir Kauno (7) apskrityse. Mažiausiai 7 gaisrai kilo nuo žaibo iškrovos.

Apie 14.55 val. Lazdijų rajone, Burbų kaime, dėl šios priežasties užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas, kurio savininkų gaisro metu nebuvo. Atskubėjus ugniagesiams, medinio pastato stogas jau degė atvira liepsna. Per gaisrą supleškėjo stogas, apdegė perdengimas bei 2 kambariai. Laimė, ugniagesiams pavyko išgelbėti kitus 3 šalia stovinčius pastatus.

Apie 15.50 val. žaibas trenkė į ūkinį pastatą Molėtų rajone, Verbiškių kaime. Gaisro metu sudegė jo stogas, dalis perdengimo ir viduje sukrauto šieno.

Apie 16.15 val. dar vienas ūkinis pastatas užsiliepsnojo Lazdijų rajone, Šventežerio kaime. Per gaisrą nudegė dalis stogo ir perdengimo, sudegė apie 2 tonos šieno. Laimė, ugniagesiams pavyko išsaugoti 4 kitus šalia stovinčius pastatus bei žemės ūkio techniką.

Maždaug tuo pačiu metu Šalčininkų rajone, Eišiškių miestelyje, žaibas uždegė ir individualų gyvenamąjį namą Rodūnės gatvėje. Ugnis nuniokojo medinio pastatą stogą.

Apie 20.10 val. Vilniuje, Arimų gatvėje, dviejų butų name nuo žaibo iškrovos išsilydė elektros instaliacija, aprūko patalpos.

O apie 22.05 val. Vilniaus rajone, Didžiosios Riešės kaime, Miglės gatvėje užsiliepsnojo dviejų aukštų su mansarda gyvenamasis namas. Per gaisrą nudegė ir buvo išardyta apie 250 kv. m skardinės stogo dangos ir jo apšiltinimo medžiagos, vandeniu buvo sulietos gyvenamosios patalpos. Šių gaisrų nuostoliai dar tikslinami. Šiemet nuo žaibo iškrovos jau kilo per pusšimtį gaisrų, kurių metu iki pamatų supleškėjo 8 pastatai.

Netrūko ir skaudžių nelaimių vandenyje, kuriame vakar nuskendo mažiausiai 4 žmonės, tarp jų 3 vaikai.

Ketvirtadienį apie 13.45 val. ugniagesiai gavo pranešimą, jog Lazdijų rajone, Kirsnelės kaime, Kirsnos upelyje skęsta dvi mergaitės. Atskubėjus ugniagesiams, vienos nuskendusios 11-metės mergaitės kūnas jau buvo ištrauktas gyventojų, o kitą paskendusią 13-metę surado ir ištraukė ugniagesių narai. Nelaimės aplinkybes tiria policijos pareigūnai.

Apie 16.30 val. gautas pranešimas, jog Raseinių rajone, Kubetkiškių kaime, Šaltuonos tvenkinyje nuskendo žmogus. Ugniagesiai nuskendusio 17-mečio jaunuolio kūną aptiko apie 5 m gylyje, maždaug už 35 m nuo kranto.

Dar vieną kol kas nenustatytos tapatybės nuskendusio vyriškio kūną ugniagesiai vakare ištraukė iš Jūros upės, Rietavo savivaldybėje, prie Vatušių kaimo. Šiemet vien tik ugniagesiai jau ištraukė net 107 skenduolius, tarp jų – 7 vaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius