-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Praėjusią parą aukų gaisruose išvengta

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusios paros įvykių suvestinėje yra įrašyta 113 gaisrų ir 14 atliktų kitų gelbėjimo darbų. Žmonių aukų gaisruose buvo išvengta, o ugnis siaubė tik žmonių pastatus ir kitą turtą.
Ugniagesiai ant degančios mokyklos stogo
Ugniagesiai gesina gaisrą / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Statistika

Antradienį vakare Lazdijų rajono Veisiejų miestelyje gaisras kilo daugiabučiame name. Gaisro metu viename iš butų apdegė čiužinys, išdegė grindys, o pirmasis į įvykio vietą atvykęs Veisiejų komandos ugniagesys  iš uždūminto kambario išvedė į lauką smalkėmis apsinuodijusį 48 metų vyrą ir perdavė jį medikams. Pirminiais duomenimis gaisras kilo dėl neatsargaus buto gyventojų rūkymo lovoje.

Šakiuose, Jakšto gatvėje, popiet užsidegė R.B. ūkinis pastatas. Gaisro metu nudegė pastato stogas, išdegė pastogė, sudegė viduje buvęs šienas. Ir šį gaisrą sukėlė numesta neužgesinta cigaretės nuorūka.

Kitas ūkinis pastatas užsiliepsnojo Šakių rajono Guobių kaime, kai čia prie vienos šiuo metu negyvenamos sodybos laukais atslinko kažkieno paleista nevaldoma ugnis. Liepsnos išdegino sausą žolę ir supleškino seną statinį, tačiau atvykę ugniagesiai išgelbėjo šalia stovintį kitą ūkinį pastatą bei neleido ugniai išplisti į netoli esantį mišką.

Beje, nors pastarosiomis dienomis smarkiai sumažėjo žolės gaisrų, vis dėlto praėjusią parą jų buvo įregistruota dar 78. Be abejo, sausos žolės degintojai naudojasi ir palankiu sausu bei vėsiu oru, kai nesant lietaus labai nedrąsiai kyla nauja augmenija, kuri labiau pasipriešintų pražūtingai ugniai.

Dar du mediniai statiniai liepsnojo naktį iš antradienio į trečiadienį. Elektrėnų savivaldybės Vievio mieste, Liepų gatvėje, užsidegė nustatinėjamo savininko ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė medinis karkasinis lentomis apkaltas statinis ir jame buvę namų apyvokos daiktai. Nuo ugnies pavyko apginti šalia esantį gyvenamąjį namą.

Kitą medinį apleistą ūkinį pastatą ugnis šiąnakt nuniokojo Vilniaus rajono Klinkų kaime. Per gaisrą sudegė stogas ir perdengimas, išdegė vidus. Abiejų šių gaisrų aplinkybės dar aiškinamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius