-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusią parą kilo rekordinis pernykštės žolės gaisrų skaičius

Praėjusią parą Lietuvoje kilo rekordinis šiais metais pernykštės žolės gaisrų skaičius - ugniagesiai net 189 kartus skubėjo gesinti gamtoje įsiplieskusių gaisrų. Nuo padegtos žolės nukentėjo gyventojų turtas, panešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.
Deganti pernykštė žolė
Deganti pernykštė žolė / BFL/Mindaugo Vaičiulio nuotr.

Ketvirtadienio vidurdienį Vilniaus rajone, Grikienių kaime, užsiliepsnojo medinis ūkinis pastatas. Gaisro metu apdegė pastato sienos, išdegė net apie 50 hektarų žolės. Ugniagesiams nuo įsišėlusios ugnies pavyko apsaugoti šalia stovintį kitą medinį šiuo metu negyvenamą namą. Įvykis tiriamas.

Vilniaus rajone ketvirtadienį buvo užgesinti net 66 gaisrai pievose.

Po pietų Utenos rajone, Pakalnių kaime, nuo palikto degančio laužo Kalno gatvėje išdegė apie 2 hektarai pievos. Ugnis atslinko iki Piliakalnio gatvėje esančios sodybos, kurioje sudegė apie 7 kubiniai metrai malkų.

Apie 15 val. dėl pernykštės žolės deginimo Varėnos rajone, Noškūnų kaime, kilo pavojus pastatams, tad į gaisro vietą buvo pasiųstos papildomos ugniagesių pajėgos.

Gaisro metu apdegė ūkinio pastato sienos ir stogas, sudegė apie tona šiaudų. Nuo ugnies pavyko apsaugoti už 8 metrų stovintį kitą pastatą, tačiau nuo degančios žolės užsidegė kitoje sodyboje buvusių apie 10 kubinių metrų lentų.

Apie 15 val. 20 min. nuo padegtos žolės Šalčininkų rajone, Eišiškių miestelyje, Rodūnės gatvėje, užsiliepsnojo du ūkiniai pastatai. Gaisro metu sudegė vieno pastato stogas, įgriuvo perdengimai, apdegė medinės sienos, apie 8 kubiniai metrai malkų, ūkio reikmenys. Taip pat sudegė ir kito pastato stogas ir perdengimas, namų apyvokos daiktai, apdegė sienos. Gaisro nuostoliai tikslinami.

Apie 18 val. 30 min. Anykščių rajone, Pavirinčių kaime, užsiliepsnojo žolė ir ūkinis pastatas. Gaisro metu išdegė apie hektarą sausos žolės, sudegė medinis ūkinis pastatas. Šalia stovintį gyvenamąjį namą pavyko išgelbėti. Įvykis tiriamas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas dar kartą prašo gyventojų nedeginti pernykštės žolės, o pastebėjus tokius gaisrus, nepraeiti pro šalį, bet pasistengti juos užgesinti, nelaukiant kol liepsna išplis į didesnius plotus.

„Jeigu matote, kad su ugnimi nepavyks lengvai susidoroti, nedelsiant kvieskite ugniagesius bendruoju pagalbos telefonu 112“, – prašo ugniagesiai.

Savaitgalį Lietuvoje bus šilta, lis nedaug, gelbėtojai prašo nedeginti pernykštės žolės, nekelti pavojaus gamtai ir turtui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius