Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusią parą ugnis naikino gyventojų turtą

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalyje kilo 118 gaisrų, 78 iš jų – atvirose teritorijose. Žmonių aukų ir traumų juose pavyko išvengti, tačiau ugnis pasiglemžė nemažai gyventojų turto.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Statistika

Antradienį ryte apie 7.35 val. Panevėžio rajone, Sodeliškių kaime, užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu supleškėjo namo stogas ir perdengimas, išdegė vidus bei čia buvęs turtas. Įvykis tiriamas.

Beveik tuo pačiu metu gyvenamasis namas užsidegė Zarasų rajone, Ūžupių kaime. Ugnis nuniokojo medinio pastato stogą.

Apie 13.35 val. gaisras kilo Panevėžyje, Smėlynės gatvėje stovinčiame mediniame gyvenamajame name. Atskubėjus ugniagesiams, pastatas jau degė atvira ugnimi. Per gaisrą nudegė namo stogas, apdegė perdanga, vandeniu buvo sulietas namo vidus bei čia buvęs turtas. Ir šių gaisrų aplinkybės dar tikslinamos.

Apie 16.55 val. individualus gyvenamasis namas užsiliepsnojo ir Alytaus rajone, Pieriškių kaime. Atskubėjus ugniagesiams, pro medinio pastato langus jau veržėsi liepsnos. Gaisro metu apdegė kambario sienos ir lubos, sudegė televizorius, baldai bei kiti namų apyvokos daiktai, aprūko kito kambario lubos. Gaisras įsiplieskė dėl elektros įrangos įrengimo ir jos eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Apie 10 val. Pasvalio rajone, Pumpėnų kaime, užsidegė lauko virtuvė, o nuo jos ir šalia stovinčios pirties stogas. Gaisro metu sudegė medinė vasaros virtuvė, nudegė pirties stogas, apdegė jos sienos. Gaisras kilo dėl krosnies ir dūmtraukio įrengimo ir jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Apie 12.15 val. Vilkaviškio rajone, Užbalių kaime, užsiliepsnojo ūkinis pastatas. Per gaisrą supleškėjo pastato stogas, sudegė priestatas ir apie 6 tonos šieno. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Apie 23.45 val. gaisras kilo Anykščių rajone, Naujųjų Elmininkų kaime stovėjusioje malkinėje. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose, tad jo išgelbėti nepavyko. Be to, apdegė automobilio priekaba, 8 padangos, apie 5 kub. m malkų, įvairūs įrankiai. Laimė, ugniagesiams pavyko išsaugoti šalia stovintį gyvenamąjį namą. Ir šio įvykio aplinkybės dar tiriamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius