Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusią parą ugnis rijo ūkinius pastatus ir automobllius

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusią parą Lietuvoje kilo 164 gaisrai. Žmonių aukų gaisruose buvo išvengta, ugnis siaubė tik gyventojų pastatus ir kitą turtą.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Statistika

Ketvirtadienį vidurdienį Mažeikių rajono Dautarų kaime užsidegė S. G. ūkinis pastatas, kuriame buvo įrengtos ir gyvenamosios patalpos. Be to, pastatas dar buvo sublokuotas su daržine. Gaisro metu nudegė viso pastato stogas, išdegė dalis perdengimo, sudegė daržinė, traktorius T 40, rulonų presas  ir kelios tonos šieno. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Dar vienas sudėtinis ūkinis pastatas ketvirtadienė popiet liepsnojo Biržuose, J.Basanavičiaus gatvėje. Per gaisrą sudegė viso pastato stogas bei medinė daržinė, išdegė molinio tvarto vidus, taip pat apdegė apie 20 kub. metrų malkų. Nuo ugnies buvo išgelbėtas netoli stovintis gyvenamasis namas. Įvykis tiriamas.

Keli gaisrai buvo įregistruoti šią naktį. Vidurnaktį Vilniuje, Minties gatvėje, kaip manoma, buvo padegta vaikų namų teritorijoje esanti pavėsinė. Medinis pastatas sudegė.

Atrodo, šiąnakt Kaune, prie Ašigalio gatvės taip pat buvo padegtas nežinomo savininko lengvasis automobilis Lexus. Gaisro metu mašina sudegė. Be to, nuo įsiplieskusios ugnies nukentėjo ir šalia stovėjęs automobilis Peugeot 406.

Dar vienas automobilis šiąnakt liepsnojo Pakruojo rajono Degučių kaime. Čia ugnis nuniokojo V. R. BMW 525. Per gaisrą išdegė salonas, variklio skyrius, sudegė dvi padangos. Visi šie įvykiai tiriami.

Taip pat šią naktį dėl neatsargaus rūkymo gaisras kilo Jonavoje, Mokyklos gatvėje esančiame daugiabučiame name. Per gaisrą apdegė viename bute smilkusi sofa lova, buvo stipriai uždūminti visi kambariai.

Vis dar nenuslūgsta žolės deginimo bumas. Štai praėjusią parą ugniagesiai užgesino 133 gaisrus atvirose teritorijose. Iš viso šiemet jau įregistruoti 2892 tokie gaisrai, kuriuose ugnis išdegino per 8,7 tūkst. ha žemės plotą. Ir artimiausiomis dienomis prognozuojamas sausas be lietaus oras. Todėl kviestume šalies gyventojus šį savaitgalį ne deginti sausą žolę, o iškuopti, surinkti ir išvežti šalia namų ir aplink esančias visas šiukšles ir taip pagražinti mūsų aplinką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius