Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmonių aukų praėjusios paros gaisruose išvengta

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalies ugniagesiai užgesino 28 gaisrus bei atliko 95 kitus gelbėjimo darbus, iš jų 70 kartų vyko šalinti vėtros padarinių. Gaisrų metu žmonių aukų ir traumų pavyko išvengti, tačiau ugnis gyventojams padarė nemažų nuostolių.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apie 12.50 val. gaisras kilo Alytuje, Kranto gatvėje stovinčiame individualiame gyvenamajame name. Atskubėjus ugniagesiams, prie dūmtraukio jau degė dviejų aukštų namo stogas. Gaisro metu apdegė ir buvo išardyta dalis stogo dangos, aprūko kambarys mansardoje. Gaisras įsiplieskė dėl krosnies bei dūmtraukio įrengimo bei jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Apie 16.15 val. dėl tos pačios priežasties gyvenamasis namas užsiliepsnojo ir Molėtų rajone, Perkalių kaime. Per gaisrą apdegė kambarys bei čia buvę namų apyvokos daiktai.

Dar vienas individualus gyvenamasis namas apie 20.10 val. užsidegė Tauragės rajone, Laužininkų kaime. Atskubėjus ugniagesiams medinis pastatas jau skendėjo liepsnose, jo stogas ir perdengimas buvo sukritę, tad namo išgelbėti nepavyko.

Apie 14.20 val. Varėnos rajone, Biekšios kaime, užsiliepsnojo medinė lauko virtuvė, nuo kurios ugnis persimetė ir į gyvenamąjį namą. Per gaisrą sudegė lauko virtuvė, nudegė gyvenamojo namo stogo danga. Šių gaisrų aplinkybės dar aiškinamos.

Apie 17.40 val. Vilniuje, S.Batoro gatvėje, užsidegė automobilis ,,Citroen Berlingo”. Ugnis nuniokojo mašinos variklio skyrių.

Naktį iš pirmadienio į antradienį apie 1.40 val. dar vienas automobilis užsiliepsnojo Tauragėje, prie namo Kovo 11-osios gatvėje. Atskubėjus ugniagesiams, mašina jau degė atvira liepsna. Gaisro metu išdegė automobilio ,,VW Passat” variklio skyriaus degios detalės, sudegė priekinės padangos, apdegė prietaisų skydelis, nuo karščio įtrūko šalia stovinčio medinio namo stiklas. Šių gaisrų aplinkybės tikslinamos.

Tą pačią naktį apie 2.10 val. gautas pranešimas, jog Panevėžyje, Žemaičių gatvėje, iš daugiabučio namo IV aukšto balkono veržiasi dūmai. Atskubėjus ugniagesiams, III-IV aukštų bendro naudojimo balkonuose degė sukrautos šiukšlės. Laimė, gaisras buvo laiku pastebėtas, todėl greitai ir užgesintas, nepridaręs didesnių nuostolių. Įvykis tiriamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius