Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusios paros gaisruose žuvo trys žmonės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalies ugniagesiai užgesino 21 gaisrą bei atliko 25 kitus gelbėjimo darbus. Deja, gaisrų metu žuvo 3 žmonės.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / vilkmerge.lt nuotr.

Ketvirtadienį, apie 10.50 val., Šalčininkų rajone, Čiuronių kaime, užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau degė atvira ugnimi. Gaisro metu sudegė dalis namo stogo, viduje buvęs turtas, iš vidaus stipriai apdegė sienos, o gaisravietėje buvo rastas apdegęs 50-mečio namo savininko kūnas. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Dar vienas medinis gyvenamasis namas apie 14.10 val. užsidegė Lazdijų rajone, Bugiedos kaime. Per gaisrą supleškėjo pastato stogas, išdegė vieno kambario vidus ir perdengimas, o gaisravietėje rastas stipriai apdegęs neįgalaus 72-ejų metų namo šeimininko kūnas. Ugniagesiai spėjo išgelbėti viduje buvusį šunį ir šalia stovinčią daržinę. Manoma, kad gaisras įsiplieskė dėl neatsargaus rūkymo.

Dar vienas tragiškas gaisras naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, apie 3.40 val., kilo Vilniuje, Pelesos gatvės daugiabučio namo bute. Gaisro metu kambaryje sudegė baldai bei kiti namų apyvokos daiktai, apdegė ir buvo išardytas medinis perdengimas, aprūko dviejų kambarių butas. Atskubėję ugniagesiai iš degančio buto išnešė ir perdavė greitosios pagalbos medikams dūmais apsinuodijusį 59-erių metų jo savininką. Tačiau vyriškio gyvybės išgelbėti nepavyko. Gaisro aplinkybės tiriamos.

Praėjusią naktį, apie 3.20 val., gaisras kilo Radviliškyje, Alyvų gatvėje esančioje individualioje siuvimo įmonėje „Basana”. Per gaisrą patalpoje apdegė sienų ir lubų apdaila, įvairūs biuro baldai, kompiuterinė įranga, sudegė įvairūs įmonės dokumentai, sugadinta dalis naujos įmonės produkcijos. Gaisras įsiplieskė dėl elektros įrangos įrengimo ir jos eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Apie 11.25 val. Ukmergės rajone, Jogvilų kaime, užsiliepsnojo ūkinis pastatas. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose. Gaisro metu supleškėjo jo stogas, įgriuvo perdengimas, stipriai apdegė sienos, sudegė viduje buvę ūkio ir namų apyvokos daiktai, statybinės medžiagos. Ugniagesiams pavyko nuo ugnies apsaugoti šalia stovinčią pirtį ir išgelbėti šunį, o gaisro priežastis ir nuostoliai tikslinami.

Dar vienas ūkinis pastatas apie 21.50 val., kaip spėjama, buvo padegtas Alytaus rajone, Punios miestelyje, Nemuno gatvėje. Per gaisrą iš vidaus apdegė sienos, apie tona šieno, sugadinta šiferio stogo danga. Įvykis tiriamas.

Apie 14.10 val. gaisras kilo Vilniuje, Didlaukio gatvėje, daugiabučio namo 4-ame aukšte esančiame bute. Gaisro metu buto koridoriuje sudegė spintelė, išdegė ir buvo išardyta grindų danga, virtuvėje išsilydė lubų apdaila, aprūko dviejų kambarių butas. Ir šio gaisro aplinkybės dar aiškinamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius