Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusios paros gaisruose žuvo vienas žmogus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusią parą Lietuvoje kilo 16 gaisrų ir 16 kitų incidentų, kuriuos likvidavo ugniagesiai gelbėtojai. Ugnis pasiglemžė vieno žmogaus gyvybę ir keturis piliečius traumavo.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Statistika

Tragiškas gaisras ketvirtadienį vakare kilo Vilniuje, Pavėsio gatvėje, kur užsidegė gyvenamasis namas. Per gaisrą apdegė koridoriaus ir virtuvės patalpos bei ten buvę namų apyvokos daiktai, aprūko kiti 3 kambariai. Atskubėję ugniagesiai su kvėpavimo apsaugos aparatais įėjo į uždūmintas patalpas ir iš išdegančios virtuvės išnešė 88 metų vyrą. Deja, medikai konstatavo senolio mirtį. Nelaimės aplinkybės aiškinamos.

Didelio atgarsio susilaukė ketvirtadienio gaisras Vilniaus Žaros vidurinėje mokykloje. Gaisro židinys buvo mokyklos rūsyje įrengtoje rūbinėje. Per gaisrą išdegė ši rūbinė su vaikų rūbais, o dūmai užtvindė kitas mokyklos patalpas.  Gavę pranešimą apie gaisrą ugniagesiai jau po kelių minučių buvo įvykio vietoje ir pradėjo ugnies gesinimo bei žmonių gelbėjimo darbus. Per pusvalandį liepsnos buvo numalšintos, o iš mokyklos buvo evakuota 618 vaikų bei 62 suaugusieji. Gaisro metu nukentėjo keturi žmonės. Du suaugusieji apdegė ranką ir koją, jiems medicinos pagalba buvo suteikta vietoje. O dvi dūmais apsinuodijusios paauglės buvo išvežtos į ligoninę. Įvykio aplinkybės tiriamos.

Ketvirtadienį du gaisrai buvo įregistruoti Anykščių rajone. Anksti ryte  Troškūnų seniūnijos  Smėlynės kaime užsiliepsnojo K.K. gyvenamasis namas. Per gaisrą nudegė pastato stogas, išdegė perdengimas ir mansardoje esantis kambarys.

Šiek tiek vėliau  Anykščių seniūnijos Keblonių kaime užsiliepsnojo R.Č. gyvenamasis namas. Ir čia ugnis nudegino pastato stogą, pradegė perdengimas, apdegė sienos. Abiejų gaisrų priežastys aiškinamos.

Ketvirtadienį vakare gaisras kilo Alytaus pataisos namuose. Čia dėl elektros instaliacijos gedimo sargybinės sandėlyje pradėjo smilkti nenaudojami drabužiai, popieriai ir dalis tapetuotos sienos. Per gaisrą apdegė sendaikčiai, aprūko siena.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Vilniuje, Savanorių prospekte, gaisras kilo UAB ,,Vilniaus mediena” katilinės sandėlyje. Per gaisrą apdegė pjuvenos ir metalinis konvejeris. Įvykis tiriamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius