Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusios paros gaisruose žuvo vienas žmogus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalies ugniagesiai užgesino 34 gaisrus bei atliko 25 kitus gelbėjimo darbus, kurių metu išgelbėjo trijų žmonių gyvybes. Deja, gaisrų metu vienas žmogus žuvo, o trys gyventojai buvo traumuoti.
Liepsna
Liepsna / Photos.com nuotr.

Apie 18.40 val. gaisras kilo Kaišiadorių rajone, Uogintų kaime stovinčiame gyvenamajame name. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas degė atvira liepsna, jo stogas jau buvo įgriuvęs. Per gaisrą supleškėjo namo stogas ir perdengimas, apdegė sienos, sudegė viduje buvę namų apyvokos daiktai, o gaisravietėje buvo rastas stipriai apdegęs 46-erių metų vyro kūnas. Manoma, kad šis tragiškas gaisras įsiplieskė dėl neatsargaus rūkymo.

Apie 10.25 val. gyvenamasis namas užsiliepsnojo ir Jonavos rajone, Vaivadiškių kaime. Gaisro metu išdegė du kambariai bei juose buvęs turtas, aprūko patalpos. Dar iki ugniagesių atvykimo greitosios pagalbos medikai apdegusiam 32-ejų metų namo šeimininkui suteikė pirmąją medicinos pagalbą ir išvežė į ligoninę. Nukentėjusysis pats sukėlė gaisrą, pildamas į krosnį degų skystį.

Apie 13.50 val. gaisras kilo Raseinių rajone, Viduklės miestelyje, Kranto gatvėje esančiame garaže. Gaisro metu apdegusiai rankos plaštaką, 44-erių metų moteriai greitosios pagalbos medikai vietoje suteikė pirmąją medicinos pagalbą. Per gaisrą apdegė automobilis Peugeot 307, dalis garažo lubų bei sienos, sudegė elektrinis suvirinimo aparatas, ūkio reikmenys. Gaisras įsiplieskė dėl krosnies bei dūmtraukio įrengimo ir jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Apie 20.15 val. gaisras kilo Biržuose, Taikos gatvės daugiabučio namo bute. Gaisro metu sudegė patalynė, aprūko butas, iš kurio ugniagesiai išnešė 64-erių metų jo šeimininką ir perdavė greitosios pagalbos medikų globai. Dėl stipraus uždūminimo, ugniagesiai evakavo ir kaimyninio buto gyventoją. Įvykis tiriamas.

Apie 15.40 val. gaisras kilo Rokiškyje, Biliūno gatvėje esančioje pradinėje mokykloje. Per gaisrą mokyklos rūsyje esančiose stalių dirbtuvėse sudegė fotelis, aprūko patalpos. Pamokos mokykloje jau nevyko, tad žmonės nenukentėjo. Gaisro aplinkybės tikslinamos.

Apie 16.35 val. Vilniuje, Kruopų gatvėje esančioje apleistoje slėptuvėje, užsidegė šiukšlės. Atskubėję ugniagesiai, iš uždūmintos slėptuvės išvedė 49-erių metų moterį ir 34-erių metų vyrą, kurie medikų pagalbos atsisakė.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, apie 30 min. po vidurnakčio šiukšlės užsiliepsnojo ir Ignalinoje, Technikos gatvės daugiabučio namo bute. Iš smarkiai uždūmintos patalpos ugniagesiai išvedė 68-erių metų vyrą ir perdavė jį medikams, tačiau po jų apžiūros vyriškis vykti į gydymo įstaigą atsisakė.

Maždaug tuo pačiu metu gaisras kilo Rokiškio rajone, Juodupėje, Pergalės gatvės daugiabučio namo bute. Gaisro metu apdegė lova ir patalynė, aprūko patalpos. Laimė, ugniagesiai iš uždūminto buto spėjo išvesti 2 jo gyventojus. Šių gaisrų aplinkybės tiriamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius