Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusios paros gaisruose žuvo vienas žmogus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalies ugniagesiai užgesino 31 gaisrą bei atliko 17 kitų gelbėjimo darbų, kurių metu išgelbėjo 2 gyventojus bei iš Nemuno ištraukė kol kas nenustatytos tapatybės nuskendusios moters kūną. Deja, viename gaisre žuvo žmogus.
Ugniagesys
Ugniagesys / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Trečiadienį ryte apie 6.15 val. gaisras kilo Kaišiadorių rajone, Anglininkų kaime, daugiabučio medinio namo bute. Iš uždūminto buto kaimynai išnešė 35-erių metų vyrą ir neįgalią moterį. Deja, greitosios pagalbos medikai konstatavo vyriškio mirtį. Per gaisrą išdegė dalis buto sienos ir lubų, aprūko šalia esantis kambarys. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Tą patį rytmetį apie 6.45 val. Molėtų rajone, Kirneilės kaime, užsiliepsnojo UAB ,,Belvilis” priklausantis poilsio namelis. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose, tad jo bei viduje buvusio turto išgelbėti nepavyko. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Apie 10 val. Rokiškio rajone, Greviškių kaime, gaisras kilo mediniame ūkiniame pastate. Gaisro metu apdegė pastato siena, medinės pastogės konstrukcijos, elektros instaliacija, buvo nuardyta apie 20 kv. m stogo dangos, apdegė ir vandeniu buvo sulieta apie 15 kub. m lentų bei kitas turtas.

Dar vieną ūkinį pastatą vakare ugnis nuniokojo ir Alytaus rajone, Krokialaukio kaime. Per gaisrą sudegė jo stogas bei viduje buvęs šienas. Šių gaisrų aplinkybės tikslinamos.

Apie 18 val. Vilniuje, Apkasų gatvės daugiabučio namo laiptinės pirmame aukšte sudegė vaikiškas vežimėlis, aprūko visa laiptinė nuo I iki V aukšto. Įvykis tiriamas.

Apie 22 val. gaisras kilo Vilniuje, Riovonių gatvėje stovinčiame mediniame name. Per gaisrą virtuvėje sudegė šaldytuvas, apdegė dalis sienos, aprūko patalpos.

Dar vienas gyvenamasis namas naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį apie 1.10 val. užsiliepsnojo Marijampolės savivaldybėje, Šunskų kaime. Gaisro metu nudegė stogo konstrukcijos, išdegė perdengimas. Šių gaisrų aplinkybės dar aiškinamos.

Ugniagesiai su nerimu laukia ilgojo Joninių savaitgalio, kurio metu vyks daug renginių, nes, kaip rodo statistika, laisvadieniais, o ypač švenčių dienomis, padaugėja skaudžių gaisrų ir kitų nelaimių. Kad Joninių neaptemdytų skaudžios nelaimės, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas įspėja ir dar kartą prašo gyventojų nesimaudyti nežinomose, nuošaliose vietose, ypač išgėrus alkoholinių gėrimų, nepalikti be priežiūros mažamečių vaikų, atsargiau elgtis su ugnimi, nerūkyti lovose. Tuo pačiu ugniagesiai primena: prieš išvykdami iš namų į šventinius renginius, nepamirškite išjungti iš elektros tinklo elektrinių prietaisų, patikrinkite, ar išjungtos dujos, būkite atidūs kelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius