Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pralietas bajoriškas kraujas vertas daugiau nei galėjo pasiūlyti tragiškos avarijos kaltininkas

Žlugus deryboms tarp kelių erelio ir žuvusiojo artimųjų pastarieji nutarė atsiimti ieškinį, tačiau kovos teisme dar nebaigė.
Žuvusysis keliavo šiuo automobiliu.
Žuvusysis keliavo šiuo automobiliu. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Naujienų portalas 15min.lt jau išsamiai pasakojo apie avariją, kurios metu girtas vairuotojas trenkėsi į kitą automobilį bei pražudė Lietuvos bajorų karališkosios sąjungos Legitimacijos tarybos vicepirmininką 46 metų Arūną Blinstrubą. Jo artimieji mėgina per teismus gauti bent piniginę kompensaciją.Netenkino pinigų suma, – derybų žlugimo priežastį puikiai suvokia avariją sukėlusiam vairuotojui atstovaujantis advokato padėjėjas V.Račys.

Šioje užsitęsusioje byloje vienas posėdžių buvo surengtas dar balandžio mėnesį, tačiau tada abi šalys pakartotinai paprašė teismo dar neatversti šios civilinės bylos, mat ieškovai su atsakovu vylėsi susitarti nesibylinėdami.

Tąsyk teisėja Rita Kisielienė užtikrino, jog jei abi šalys pateiktų taikos susitarimo originalą, šį ginčą rašytinio proceso tvarka būtų galima užbaigti per savaitę.

Tačiau šį ketvirtadienį paaiškėjo, kad pakankamai konstruktyviai šalių vestos derybos žlugo. Maža to, nukentėjusioji šalis kreipėsi į teismą su prašymu atsiimti anksčiau pateiktą ieškinį, nes nori jį iš esmės papildyti bei atnaujinti.

„Derėjomės. Negali pasakyti, kad nesiderėjome. Buvo pasiūlymas ir vienas, ir kitas, bet, matyt, netenkino pinigų suma“, – šiandien 15min.lt pasakojo avariją sukėlusiam vairuotojui atstovaujantis advokato padėjėjas Valentinas Račys.

Kitos pusės interesus ginantis teisininkas Žilvinas Mišeikis anksčiau yra minėjęs, jog avarijos kaltininkui ir nukentėjusiai šeimai susitarti trukdė sudėtinga ekonominė situacija.

Nukentėjusiesiems atsiimant ieškinį reikėjo ir atsakovo sutikimo, pastarasis neprieštaravo. Kai naujasis Blinstrubų šeimos ieškinys pasieks teismą, derybas teks atnaujinti arba neišvengiamai reikės bylinėtis.

Kaip žinoma, dar 2007-ųjų vasario 26-os dienos vakarą sostinės Geležinio Vilko gatvėje po vadinamuoju Gerosios Vilties transporto žiedu girto širvintiškio Osvaldo Vitkausko vairuojamas Audi 80 automobilis per šlapdribą išlėkė į priešpriešinę eismo juostą ir rėžėsi į Mazda Xedos 6 ekipažą. Tarp šio japoniško automobilio keleivių buvo bajorų palikuonis A.Blinstrubas, medikai jo gyvybės neišgelbėjo.

Žuvusiojo šeima – našlė, dvi dukterys ir du vaikaičiai – reikalauja iš kaltininko atlyginti turtinę ir neturtinę žalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius