Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pranešimas apie stambią apdrausto būsto vagystę buvo melas

Išaiškintas sukčiavimas, kuriuo įtariamai siekta užvaldyti didelės vertės svetimą turtą – draudiminę išmoką.
Litai, lengvi pinigai
Litai, lengvi pinigai / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Melas Sukčiavimas

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai, tirdami pranešimą apie didelės vertės svetimo turto vagystę nustatė, kad pareiškėjas sukčiauja, siekdamas gauti draudimo išmoką. Šių metų spalio 18 d. Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo pranešimą, kad apvogtas butas Vilniuje, Verkių gatvėje. Nukentėjusysis L.J. (gim. 1980 m.) pareiškė, kad naktį įsibrauta į jo butą ir pagrobta įvairaus turto už daugiau kaip 70 000 litų. Dėl didelės vertės svetimo turto vagystės Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

L.J. turtą buvo draudęs draudimo bendrovėje ir kreipėsi į ją, norėdamas gauti draudiminę išmoką.

Tarp kitų, nagrinėta ir versija dėl pareiškėjo galimo sukčiavimo, susijusio su neteisėtu draudimo išmokos gavimu. Tęsdami tyrimą, pareigūnai įsitikino šios prielaidos pagrįstumu. Lapkričio 29 d. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai sulaikė L.J. ir bendrininkavimu su juo įtariamą V.K. (gim.1980 m.), kuriems pareikšti įtarimai dėl pasikėsinimo apgaule įgyti didelės vertės turtą ir melagingų parodomų ikiteisminio tyrimo metu.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už sukčiavimą įgyjant didelės vertės svetimą turtą numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų, primenama Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus parengtame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius