Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pratybų metu vakarodamas prie laužo nuo pirotechnikos užtaiso nukentėjo karys

Spalio 27-osios naktį, pasibaigus pratybų „Žvalgo smūgis“ aktyviajai fazei nuo pirotechnikos užtaiso lengvai nukentėjo profesinės karo tarnybos karys. Incidentas įvyko kariams sėdint prie laužo. Buvo įtariama, kad incidentą galėjo specialiai sukelti kitas karys, todėl į įvykio vietą iškviesta Lietuvos kariuomenės Karo policija.
Karinių pratybų „Žvalgo akis-13“ akimirka
Asociatyvinė iliustracija: pratybos / Alfredo Pliadžio nuotr.

Nukentėjusįjį apžiūrėję medikai žymesnių sužeidimų nenustatė, kariui leista tęsti tarnybą. Kadangi įvykio metu buvo nestipriai sutrikdyta kario sveikata dėl šio incidento pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Karo policijos patruliai taip pat patikrino karių blaivumą, aštuoniems – nustatytas lengvas girtumas, penktadienio vakarą praneša Krašto apsaugos ministerijos Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamento Visuomenės informavimo skyrius.

Visi neblaivios kompanijos nariai – profesinės karo tarnybos kariai, todėl dėl jų drausmės pažeidimo pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Kariai, pastebėję drausmės pažeidimus tarnybos vietose, kviečiami apie tai pranešti Krašto apsaugos ministerijos Generalinei inspekcijai pasitikėjimo telefonu (8 5) 261 2429 arba el. paštu karstalinija@kam.lt ir taip prisidėti prie drausmės pažeidimų užkardymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius