-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pravieniškių pataisos namų vadovo R.Kalendros ir G.Petriko veiksmus tiria Generalinė prokuratūra

Pravieniškių gydymo ir pataisos namų vadovo Ramūno Kalendros ir dešimtis milijonų litų iššvaisčiusio buvusio EBSW koncerno prezidento Gintaro Petriko veiksmus tiria Generalinė prokuratūra, ketvirtadienį pranešė teisingumo ministras Remigijus Šimašius.
Gintaras Petrikas
Gintaras Petrikas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ministras tarnybinio nusižengimo tyrimą R.Kalendros atžvilgiu buvo inicijavęs dėl išskirtinių sąlygų keturiems nuteistiesiems bei neaiškumų dėl medicinos pažymų. Žiniasklaidoje skelbta, kad išskirtinėmis sąlygomis galimai naudojosi ir G.Petrikas.

Gruodį R.Šimašius nušalino R.Kalendrą nuo pareigų, įtarus, kad jis ketino pasisavinti daugiau nei 1 mln. litų. Anot ministro, dėl šio įvykio Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą.

„Šiuo atveju pradėti keli tyrimai, dalis tyrimų netgi sustabdyti, kol prokuratūra baigs ikiteisminį tyrimą, nes dėl tam tikrų piktnaudžiavimų tyrimą yra pradėjusi Generalinė prokuratūra. Dalis kitų tyrimų baiginėjama, įskaitant dėl automobilių naudojimo. Čia ne tik dėl vieno asmens, bėdos kartais pasireiškia per vieną asmenį labiau nei per kitą, bet jos gerokai sistemiškesnės, čia yra tikroji problema“, – paklaustas apie tyrimą dėl R.Kalendros veiksmų, žurnalistams sakė R.Šimašius.

Ministro teigimu, Generalinė prokuratūra tiria ir G.Petriko veiksmus.

„Dėl G.Petriko (tyrimą – BNS) Generalinė prokuratūra perėmusi, todėl tyrimas iš esmės persikelia į Generalinę prokuratūrą, nes tai tampa nebe tarnybinio nusižengimo tyrimas, bet tyrimas dėl galimai padaryto nusikaltimo. Dėl kitų dalykų, tarkime, dėl galimo švaistymo ir neefektyvaus lėšų naudojimo automobiliuose – kitą savaitę turėtų būti žinių, kaip viskas pasibaigė. Bet vėlgi tai ne tik tas asmuo, o ir kiti asmenys“, – teigė ministras.

Tyrimo metu nustatyta, kad vienas nuteistasis iš Kauno tardymo izoliatoriaus į Pravieniškių gydymo ir pataisos namus perkeltas atsižvelgus į vienos privačios bendrovės pateiktą konsultacinę gydytojo pažymą, kurioje nenurodoma nei data, nei įstaigos registracijos numeris.

Be to, konstatuota, kad šis ir dar trys nuteistieji bausmę Pravieniškių gydymo ir pataisos namuose atlieka ir gydosi gyvendami ne kartu su kitais nuteistųjų būryje, o įstaigos bibliotekos bei klubo patalpose.

R.Šimašius žurnalistams tvirtino, kad taip pat abejonių kelia pagrindai, dėl kurių šie asmenys pateko į Pravieniškių gydymo ir pataisos namus.

Paaiškėjo, kad įtarimų sukėlę asmenys laisvai naudojasi internetu ir pokalbių programa „Skype“, nors tai jiems griežtai draudžiama.

Visi keturi nuteistieji įstaigoje dirba po ketvirtadalį ar pusę etato, eidami tarnybinių patalpų bei klubo darbininkų pareigas. Įstaigos vadovo R.Kalendros leidimu jie šiose patalpose gali praleisti visą parą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius