Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prekiautojai žmonėmis užsienyje vyrus vertė vogti

Netrukus į teisiamųjų suolą sės Druskininkų gyventojas, į užsienį apgaule išvežęs socialiai ir psichologiškai pažeidžiamus vyrus ir vertęs juos vogti. Dar vienas įtariamasis slapstosi nuo policijos ir yra ieškomas.
Įtariamasis veždavo į užsienį vyrus ir versdavo juos vogti.
Įtariamasis veždavo į užsienį vyrus ir versdavo juos vogti. / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius baigė ikiteisminį tyrimą bei perdavė nagrinėti į teismą baudžiamąją bylą dėl prekybos žmonėmis.

Ikiteisminis tyrimas atliktas bendradarbiaujant su Lietuvos Caritu (projektas „Pagalba prostitucijos ir prekybos žmonėmis aukoms“), Lietuvos Respublikos ambasada Prancūzijoje bei Užsienio reikalų ministerijos Konsuliniu departamentu.

Nustatyta, kad 2014 m. pavasarį trys įtariamieji, pasinaudoję nukentėjusiųjų pažeidžiamumu dėl jų psichinės būklės, bedarbystės bei legalaus pragyvenimo šaltinio nebuvimo ir pažadėję gerai apmokamą legalų darbą statybose užsienyje, apgaule nugabeno juos į Prancūziją, kur, panaudoję fizinį smurtą ir grasinimus, privertė vykdyti drabužių, kvepalų, maisto produktų, alkoholinių gėrimų bei kt. vagystes iš parduotuvių.

Prekiautojai žmonėmis engė vyrus

Kaltinimas dėl prekybos žmonėmis pareikštas 1984 metais gimusiam Druskininkų gyventojui. Jis anksčiau 3 kartus teistas už suklastoto dokumento panaudojimą, šaukimo į privalomąją karo tarnybą vengimą bei narkotikų platinimą. Buvo sulaikytas Prancūzijos, Vokietijos bei Norvegijos teisėsaugininkų.

Šioje byloje įtarimas buvo įteiktas dar vienam, 1988 metais gimusiam, anksčiau teistam, užsienyje „pasižymėjusiam“ asmeniui, tačiau ikiteisminio tyrimo metu nebuvo surinkta pakankamai duomenų, pagrindžiančių jo kaltę dėl nusikalstamos veikos padarymo, todėl tyrimas buvo nutrauktas.

Dar vienam, 1991 metais gimusiam, įtariamajam paskelbta paieška, nes jis pasislėpė nuo ikiteisminio tyrimo.

Už prekybą žmonėmis baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 12 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius