Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Nemuno įkliuvo penki kontrabandinių cigarečių nešikai (nuotraukos)

Prie Nemuno pasienyje su Rusija VSAT pareigūnai sulaikė penkis kontrabandinių cigarečių nešikus ir 5 tūkst. pakelių rusiškų rūkalų.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį apie 23 val. VSAT Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pasieniečiai prie pat sienos su Rusija, Pagėgių savivaldybės Bitėnų kaimo ribose, užklupo penkis nuo upės į Lietuvos gilumą einančius asmenis.

VSAT pareigūnai jau turėjo informacijos, kad šioje vietoje plaukikas iš Rusijos galėjo atplukdyti kontrabandinį krovinį.

Kiekvienas iš penkiukės nešėsi po 2 į polietileną supakuotas dėžes. Sulaikomi pasieniečių nešikai bėgti ir priešintis nebandė. Paaiškėjo, kad visi sulaikytieji, kurių amžius - nuo 18-os iki 32-ejų, yra Pagėgių savivaldybės Lumpėnų kaimo gyventojai.

Iš viso jie gabeno 5 tūkst. pakelių cigarečių ,,Prima“ su rusiškomis banderolėmis.

Nė vienas sulaikytasis neturėjo privalomų pasieniečių leidimų būti šioje vietoje esančioje valstybės sienos apsaugos zonoje, todėl jiems Bardinų užkardos pasieniečiai pradėjo administracinių bylų teisenas. Už tokį pažeidimą gresia įspėjimas arba bauda nuo 150 iki 300 Lt.

Administracines teisenas VSAT pareigūnai taip pat pradėjo ir dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką. Visą surinktą medžiagą jie perduos Tauragės rajono apylinkės teismui, kuris spręs, kaip bausti penkis lumpėniškius. Jiems gali būti skirtos baudos nuo 5 iki 10 tūkst. Lt.

Po apklausos sulaikytuosius pasieniečiai paleido. Cigaretės saugomos Bardinų užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius