Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Panevėžio susidūrė du miškovežiai, pabirę rąstai nuo kelio nuvertė karių autobusiuką

Ketvirtadienį apie 11 val. Panevėžio rajone, netoli Smilgių gyvenvietės, avariją patyrė du miškovežiai ir autobusiukas. Avarijos metu nukentėjo kariškė. Detalesnei apžiūrai moteris išgabenta į ligoninę.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Avarija įvyko tuomet, kai nuo Panevėžio pusės važiavusiam miškovežiui, gabenusiam rąstus, sprogo priekinė kairės pusės padanga. Sunkiasvorė transporto priemonė akimirksniu tapo nevaldoma.

Tuo metu priešpriešine eismo kryptimi važiavo kitas miškovežis, tačiau be krovinio. Pastarojo vairuotojas, pastebėjęs jam iš priekio artėjantį vilkiką, dar bandė trauktis į kelkraštį, bet miškovežiai vienas kitą kliudė.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

„Pamačiau, kad jis važiuoja į mano juostą. Supratau, kad jam sprogo padanga, nes jis dar bandė sukti vairą į savo pusę. Aš irgi pasitraukiau į dešinę, bet tuomet pajutau smūgį. Jo vilkikas kliudė manojo kabiną ir susikabino mūsų priekabos. Dėl greičio ir mano, ir jo priekaba sulūžo. Aš važiavau tuščias, o jis vežė rąstus ir jie pradėjo kristi ant kelio“, – sakė vieno iš miškovežių vairuotojas Petras.

Krintantys rąstai kliudė taip pat į Panevėžio pusę važiavusį Lietuvos kariuomenės Depų tarnybos autobusiuką. Avarijos metu juo važiavo du kariškiai. Transporto priemonę rąstai tiesiog nušlavė nuo kelio ir ši vertėsi ant šono.

VIDEO: Avarija Panevėžio rajone

Incidento metu išsiskleidė autobusiuko oro pagalvės. Jos apsaugojo ekipažą nuo rimtesnių sužalojimų. Medikų pagalbos prireikė keleivio vietoje važiavusiai kariškei. Moteris skundėsi rankos skausmais, todėl medikai ją išgabeno į ligoninę.

Kariškiai džiaugėsi, kad pabirę rąstai nuo asfalto neatšoko aukštyn ir riedėdami pažeme autobusiuką tiesiog nustūmė nuo kelio. Priešingu atveju avarijos pasekmės galėjo būti skaudesnės. Kariškiai tvirtino, kad iš Šiaulių jie važiavo vykdyti tarnybinės užduoties.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Po avarijos kelyje sutriko eismas, rąstais buvo užversta dalis eismo juostos. Surinkti po kelią ir šalia jo išsibarsčiusių rąstų atvyko kitas miškovežis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius