Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie sienos su Baltarusija kontrabandininkai neteko dviejų automobilių ir cigarečių krovinių

Šalčininkų rajone Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai aptiko likimo valiai paliktus du automobilius ir kontrabandinių cigarečių krovinius.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Kontrabanininkų automobilis
VSAT nuotr./Kontrabanininkų automobilis

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, antradienį VSAT Vilniaus rinktinės G.Žagunio užkardos patruliai ties Šalčininkų rajono Liudvinavo kaimu esančioje sodyboje aptiko visureigį „Nissan Pathfinder“, o jame – 15 dėžių cigarečių „Fest“. Pusaštunto tūkstančio pakelių buvo pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Manoma, kad automobilis į apleistos, tačiau gyvenamos sodybos kiemą įvažiavo paskubomis, užlėkė ant čia išmėtytų lentų ir sustojo. Įtariama, kad mašiną vairavęs asmuo prieš tai pastebėjo artėjančio pasieniečių visureigio žibintus, pasuko visureigį nuo kaimo kelio ir jį palikęs sodyboje pabėgo.

Pasieniečiai organizavo vietovės apžiūrą. Po kelių valandų kita VSAT pareigūnų grupė už maždaug pusantro kilometro nuo visureigio radimo vietos, Klevyčios miške, prie pat sienos su Baltarusija, aptiko dar vieną likimo valiai paliktą automobilį.

VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės

Be valstybinių registracijos numerių stovėjusio „Audi 100 Avant“ salono sėdynės buvo atlenktos, manoma, tam, kad tilptų daugiau kontrabandinių rūkalų.

Vietovės apžiūrai panaudotas tarnybinis VSAT šuo maždaug už 100 metrų nuo automobilio aptiko miške sukrautas 8 dėžes cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Kontrabandininkai nelegalų krovinį paskubomis buvo mėginę maskuoti medžių lapais.

Abu rasti automobiliai ir 11 tūkst. 500 pakelių rūkalų saugomi VSAT Vilniaus rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius