Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie sienos su Baltarusija sulaikytos užsienyje vogtos mašinos

Prie sienos su Baltarusija pirmadienį pasieniečiai sulaikė tris mašinas. Viena jų vogta Čekijoje, kita – Estijoje, o trečios dokumentai ir numeriai, įtariama, suklastoti.
 „Volkswagen Golf“
„Volkswagen Golf“ / VSAT nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad Medininkų punkte dirbantys Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pareigūnai patikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio automobilio „Volkswagen Golf“ itališkais valstybiniais registracijos numeriais ir jį vairavusio 49 metų Baltarusijos piliečio dokumentus.

VSAT pareigūnai iškart atkreipė dėmesį į 2003 m. pagaminto automobilio itališką registracijos liudijimą. Plika akimi nustatyta, kad tai – visiška klastotė. Dokumentas išspausdintas ant neoriginalaus blanko, kuris atspindi ultravioletinius spindulius, o įrašai registracijos liudijime padaryti rašaliniu spausdintuvu.

Pirminiais duomenimis, suklastoti ir ant mašinos prikabinti itališki numeriai.

Pirminiais duomenimis, suklastoti ir ant mašinos prikabinti itališki numeriai.

Dėl dokumento suklastojimo ir klastotės panaudojimo VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Baltarusis po apklausos paleistas, o jo vairuota transporto priemonė laikinai saugoma Medininkų kontrolės punkte.

Tą pačią dieną Medininkuose VSAT pareigūnai patikrino į Lietuvą vykusį automobilį „Škoda Octavia“ rusiškais valstybiniais registracijos numeriais. Jį vairavęs Rusijos pilietis pasieniečiams pateikė 2001 m. pagamintos mašinos registracijos dokumentus.

Pasieniečiai mašinos duomenis patikrino turimose duomenų bazėse ir nustatė, kad šio automobilio nuo 2007 m. gruodžio kaip pavogto ieško Čekijos policija.

Dėl neteisėtu būdu gauto turto įgijimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Rusas po apklausos paleistas, o „Škoda Octavia“ laikinai saugoma Medininkų pasienio kontrolės punkto teritorijoje.

Pirmadienį Lavoriškių punkte pasieniečiai sulaikė į Lietuvą vykusį įtartiną automobilį „BMW 530“. Mašiną vairavusio 37 metų ruso kelionės dokumentai buvo tvarkingi, tačiau 2005 m. pagamintas automobilis VSAT pareigūnams sukėlė įtarimų. Išsiaiškinta, kad transporto priemonė nuo 2008 m. lapkričio kaip vogta yra ieškoma Estijos teisėsaugininkų.

Dėl šio automobilio taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas. Transporto priemonė laikinai saugoma Vilniaus rinktinėje, o ją vairavęs užsienietis po apklausos paleistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius