-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie sienos su Rusija VSAT pareigūnai "ežiais" ir šūviais stabdė sprukusius kontrabandininkus

Prie sienos su Rusija VSAT pareigūnų užklupti kontrabandininkai desperatiškai mėgino išvengti sulaikymo: nepaisė reikalavimų sustoti, pavojingai manevravo automobiliais ir ignoravo įspėjamuosius pasieniečių šūvius.
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Valstybės sienos apsaugos tarnyba / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, penktadienį VSAT Pagėgių rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai ties Pagėgių savivaldybės Kucų kaimu pastebėjo automobilius Subaru Legacy, be šviesų važiuojančius nuo Nemuno.

Kaip ir galima buvo tikėtis, mašinas vairavę asmenys nepakluso VSAT pareigūnų reikalavimui sustoti – vairuotojai padidino greitį ir ėmė važiuoti į Lietuvos teritorijos gilumą.

Pasieniečiai buvo numatę tokią įvykių eigą, todėl tolėliau ant kelio buvo patiesta dygliuota priverstinio stabdymo juosta, vadinamasis „ežys“.

Abu Subaru pervažiavo juostą ir pradurtomis padangomis važiavo toliau. Bėgliu stabdydamas specialiojo būrio pareigūnas į viršų iššovė keturis įspėjamuosius šūvius ir 11 šūvių į abiejų automobilių padangas.

Tuo pat metu kita VSAT grupė, budėjusi ties Pagėgių savivaldybės Berštininkų kaimu, taip pat pastebėjo du automobilius, važiavusius su išjungtais žibintais, - Audi 100 ir Subaru Legacy. Čia scenarijus pasikartojo – abu pažeidėjai ignoravo pasieniečių reikalavimus sustoti, padidino greitį ir nuvažiavo Stoniškių kaimo link. Kontrabandininkų nesustabdė nei patiesta dygliuota juosta, nei 7 įspėjamieji šūviai.

Abu Subaru, stabdytus ties Kucų kaimu, VSAT pareigūnai netrukus aptiko paliktus likimo valiai.

Vieną automobilį, kuriame rastos 25 dėžės cigarečių, jį vairavęs kontrabandininkas paliko ties Pagėgių savivaldybės Vičių kaimu, kita transporto priemonė aptikta bestovinti pamiškėje. Šalia mėtėsi keletas rūkalų pakuočių. Nustatyta, kad automobiliu iš viso gabenta 19 dėžių kontrabandinių cigarečių.

Automobiliai, kuriuos pasieniečiai mėgino stabdyti ties Berštininkų kaimu, taip pat rasti palikti likimo valiai. Paaiškėjo, kad Audi 100 gabeno 24 dėžes cigarečių, Subaru – 25.

Keturiuose transporto priemonėse pasieniečiai iš viso rado 93 dėžės kontrabandinių rūkalų „Saint George Lights“ ir „Jing Ling“. Beveik 47 tūkstančiai pakelių buvo pažymėti rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Apie tarnybinio ginklo panaudojimą VSAT pareigūnai pranešė Tauragės rajono apylinkės prokuratūrai, o patys dėl kontrabandos pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius