Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Truskavos ugniagesiai vadavo sumaitotoje vilkiko kabinoje po avarijos įstrigusį lenką

Trečiadienį apie 15 val. Kėdainių rajone, greta Truskavos gyvenvietės susidūrė automobilis ir vilkikas. Sunkiasvorė transporto priemonė nulėkė nuo kelio magistralėje „Via Baltica“ ir rėžėsi į pakelėje augusius medžius. Ant šono nuvirtusio vilkiko vairuotoją iš metalo gniaužtais virtusios kabinos laisvino ugniagesiai gelbėtojai.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Lengvojo automobilio vairuotojas po avarijos pasakojo, kad jam artėjant Ramygalos link, priešpriešine eismo juosta važiavęs vilkikas išlėkė į kitą kelio pusę. „Toyota Avensis Verso“ vairuotojas dar bandė trauktis į kelkraštį, tačiau susidūrimo išvengti nebepavyko.

Vilkiko kliudytas ir smarkiai apdaužytas „Toyota“ sustojo ant kelio. Iš automobilio išlipo du vyrai, kurie rimtų sužalojimų nepatyrė.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Vairuotojui ir keleiviui dūžtantys stiklai nežymiai sužalojo veidus. Nuo rimtesnių traumų juos apsaugojo oro pagalvės ir saugos diržai.

Matyt, gimiau po laiminga žvaigžde.

„Švęsiu jau gal ketvirtą gimtadienį. Prieš daug metų neįsėdau į lėktuvą, kuris vėliau sudužo ir žuvo visi skirdę žmonės.

Vėliau išvengiau sunkios ligos pasekmių, o dabar likau beveik neužsigavęs po susidūrimo su vilkiku. Matyt, gimiau po laiminga žvaigžde“, – sakė „Toyota“ keleivis.

Tuo metu sirupą gabenusio vilkiko „Volvo“ vairuotojui prireikė rimtesnės pagalbos. „Toyota“ taranavęs lenkas nulėkė nuo kelio, vertėsi ant šono ir čiuoždamas nulaužė du medžius.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Iš kabinos pačiam vairuotojui išlipti nepavyko. Išgirdę stiprų trenksmą į avariją atskubėjo vietos gyventojai. Jie nurinko vilkiko vairuotoją prispaudusius daiktus, atlaisvino saugos diržus.

Netrukus incidento vietoje pasirodė ir medikai, tačiau jiems išlaisvinti vairuotojo nepavyko. Lenkui buvo prispaustos kojos, tad prireikė ugniagesių pagalbos.

VIDEO: Avarija prie Truskavos

Avarijos vietoje po kelių minučių pasirodė ir Okainių, o vėliau ir Kėdainių ugniagesių gelbėtojų komandos. Gelbėtojai panaudojo laisvinimo įrangą. Po beveik pusvalandį trukusios gelbėjimo operacijos medikams vilkiko vairuotojas buvo perduotas sąmoningas.

„Toyota“ vairuotojas prie vairo sėdo blaivus. Lenko blaivumas paaiškės atlikus kraujo tyrimą.

Neatmetama galimybė, kad vilkiko vairuotojas galėjo užmigti arba jam staiga pablogėjo sveikata.

Įvykio aplinkybes aiškinasi Kėdainių policija.

VIDEO: Skaitytojo Rimvydo Kiaulakio vaizdo medžiaga

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius