Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie V.Matijošaičio namų kruvinus laiptus pastatė du studentai – jie sulaikyti

Kauno policija nustatė ir sulaikė du įtariamuosius, kurie lapkričio 1-ąją prie Kauno mero Visvaldo Matijošaičio namų pastatė kompoziciją iš laiptų, raudono šalmo, balto audeklo ir žvakės. Tai – 24 ir 26 metų anksčiau neteisti studentai. Abu vyrai savo kaltę pripažįsta ir gailisi.
Laiptai prie Kauno mero namų
Laiptai prie Kauno mero namų / Evaldo Virkečio nuotr.

Priminsime, jog kraupi kompozicija prie Kauno mero namų Vičiūnuose rasta Vėlinių rytą. Apie 8.30 val. iš namų išėjęs V.Matijošaitis pastebėjo prie tvoros pastatytą kompoziciją iš laiptų, raudono šalmo, balto audeklo ir žvakės. Visa tai buvo apipilta raudonos spalvos skysčiu.

Anot V.Matijošaičio – akivaizdu, jog toks „kūrinys“ pastatytas sąmoningai ir specialiai, siekiant priminti skaudžią nelaimę – nukritusi nuo laiptų šeimos namuose ir sunkiai susižeidusi žuvo Kauno mero žmona Irena Matijošaitienė.

VIDEO: Visvaldas Matijošaitis prie namų rado užgaulią instaliaciją

Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str. 1 d.

Pasak policijos pareigūnų, nors teritorija buvo stebima vaizdo kameromis, tačiau paėmus vaizdo įrašus įtariamųjų nustatyti nepavyko – filmuotoje medžiagoje jie buvo neatpažįstami.

Nustatyti jų tapatybę pavyko pasirinkus kitą tyrimo taktiką. Lapkričio 6-ąją kriminalinės policijos tyrėjai sulaikė du įtariamuosius.

Tai – 24 ir 26 metų anksčiau neteisti studentai. Abu jauni vyrai savo kaltę pripažįsta ir gailisi.

Nusikaltimo motyvai neaiškūs. V.Matijošaitis anksčiau yra teigęs, jog neabejoja, kad tai susiję su jo politine veikla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius