-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 08 /2011 12 09

Prie vaikų darželio Kaune nušautas anksčiau už žmogžudystę teistas Darius Čekalinas

Ketvirtadienį 17.30 val. Kauno policija gavo pranešimą, kad prie vaikų darželio Žiemgalių gatvėje savo automobilyje nušautas vyras.
Žmogžudystė prie vaikų darželio.
Žmogžudystė prie vaikų darželio. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min.lt žiniomis, prie vaikų darželio nušautas 31 metų kaunietis Darius Čekalinas. Jis pilkos spalvos automobiliu „VW Golf“ atvažiavo pasiimti vaiko. Netikėtai pribėgo keli kaukėti vyrai ir paleido 8 šūvius į keleivio vietoje, šalia vairuotojo sėdėjusį D.Čekaliną. Lemtingą akimirką jo žmona buvo nuėjusi į darželį pasiimti vaiko.

Policija darželį aptvėrė apsaugos juosta, vyksta tyrimas. Pirminiais duomenimis, vyras siejamas su nusikalstamu pasauliu.

Papildyta 21.50 val. Vaikų  darželio „Vėrinėlis“ darbuotoja teigė, kad vaikai kraupios žmogžudystės scenos nematė. Budinti darbuotoja negalėjo pasakyti, ar apie tėvo nužudymą buvo pranešta šį darželį lankančiam vaikui.

Papildyta 23.00 val. D.Čekalino nužudymas gali būti tragiškų 2006 m. rudens įvykių Kaune tęsiny.

Tais metais spalio pabaigoje prie Baltų prospekto 107-ojo namo D.Čekalinas nužudė savo pažįstamą Artūrą Pakašių, į jį paleido seriją šūvių iš pistoleto „Glock 19“. D.Čekalinas tvirtino, kad A.Pakašius jį puolė peiliu.

Pastarasis buvo pažįstamas su 2006 m. spalio viduryje prie Kauno Technologijos universiteto stadiono nušautu Tomu Blažiu.

Kaune tuomet prabilta apie mašinvagių gaujos tarpusavio vaidus.

D.Čekaliną Kauno apygardos teismas nuteisė 10 metų kalėti, bet jis liko laisvėje, laikydamasis savigynos versijos, teismo sprendimą apskundė, vilkindamas laiką ilgai bylinėjosi.

D.Čekalinas 1997-aisiais buvo teistas už plėšimą, tačiau teistumui išnykus jis sugebėjo gauti leidimą ginklui įgyti.

D.Čekalinas savo pavardę yra keitęs net du kartus, 2002-aisiais jis buvo žinomas kaip Burinovas, o vėliau pasiėmė žmonos pavardę ir pasivadino Čekalinu.

Papildyta. Penktadienis, 11.30. Kauno apygardos prokuratūra pranešė, jog pradėtas ikitesiminis tyrimas dėl D.Čekalino nužudymo. Tyrimą atlieka Kauno apygardos prokuratūra kartu su Kauno VPK Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdyba (ONTV).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius