Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prienų policininkas Sigitas Lasys nuteistas už machinacijas su ginklais

​Policijos pareigūnui iš Prienų teko atsakyti už dingusius ginklus Sigitui Lasiui.
Policininkas užtaiso ginklo dėtuvę
Asociatyvinė iliustracija: policininkas užtaiso ginklo dėtuvę / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį buvusiam Prienų rajono policijos komisariato pareigūnui Sigitui Lasiui. Teisiamasis pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, šaunamojo ginklo bei šaudmenų pagrobimo ir neteisėto disponavimo jais.

2011 m. lapkričio pabaigoje, dirbdamas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Operatyvaus valdymo grupės specialistu,  S.Lasys, turėdamas teisę patekti į komisariato ginklų ir šaudmenų saugyklą, iš ten buvusio seifo paėmė priduotus saugoti šaunamuosius ginklus – pusiau automatinį 9 mm kalibro pistoletą „Kevin“ ir revolverį „ME 38 Compact“. Kartu su ginklais buvo pagrobti ir penki 9 mm kalibro „Browning“ šoviniai.

Pagrobtus ginklus ir šaudmenis S.Lasys  laikė savo asmeninio automobilio daiktų dėtuvėje, o kitiems pareigūnams pasigedus jų ginklų saugykloje – 2012 metų vasarį abu ginklus su šoviniais numetė Prienų PK kieme ir vadovams melagingai pranešė, kad juos atsitiktinai ten surado. Dar vienas šovinys buvo rastas šio pareigūno automobilyje atliekant kratą 2012 metų vasario pabaigoje.

Kauno apygardos teismas 2013 m. lapkričio 28 d. nuosprendžiu S.Lasį išteisino. Tuomet  Kauno apygardos prokuratūra pateikė apeliacinį skundą Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šių metų spalio 31 d. Apeliacinio teismo teisėjų kolegija, Kauno apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokurorui Ričardui Gailevičiui padavus apeliacinį skundą,  išnagrinėjo baudžiamąją bylą iš esmės ir išteisinamąjį  nuosprendį panaikino. S.Lasys buvo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi (BK 228 str. 2 d.), šaunamojo ginklo bei šaudmenų pagrobimo (254 str. 1 d.) bei neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis (253 str. 1 d.). Subendrinus bausmes, jam skirta 50 parų arešto.

Į paskirtą bausmę nutarta įskaityti S.Lasio sulaikyme ir suėmime išbūtą laiką nuo 2012 m. vasario 20 d. iki kovo 1 d., pasakojama Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės Rasos Stundžienės ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Apeliacinio teismo nuomone, byloje esančių netiesioginių įrodymų visumos pakanka S.Lasio kaltei konstatuoti. Iš bylos duomenų taip pat matyti, kad pirmosios instancijos teismo išteisintas  S.Lasys viso proceso metu davė nenuoseklius parodymus, jo teiginius paneigė ir liudytojų, jo buvusių bendradarbių, apklausos.

Nagrinėjant apeliacinį skundą valstybės kaltinimą palaikiusio Generalinės prokuratūros prokuroro Rolando Stankevičiaus teigimu, kaltinamasis teisme bandė neigti savo kaltę.

„Džiaugiuosi, kad Apeliacinis teismas nusprendė atlikti išsamų įrodymų tyrimą, apklausė daug liudytojų, įsigilino į faktines bylos aplinkybes“, – po apkaltinamojo nuosprendžio sakė prokuroras R.Stankevičius. 

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, jam vadovavo ir kontroliavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus prokuroras Ričardas Gailevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius