-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prieš pat nusileidžiant Eltono Johno lėktuvui iš Vilniaus oro uosto išgabenta per 100 pavojų keliančių artilerijos sviedinių

Penktadienį Vilniaus oro uoste greta pakilimo ir nusileidimo tako buvo aptikta 112 vienetų aviacinių artilerijos sviedinių, žemėje gulėjusių nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Sprogmenys iš oro uosto išgabenti prieš pat nusileidžiant Eltono Johno lėktuvui. Teigiama, kad dėl šio incidento oro uosto darbas nebuvo sutrikęs.
Saugomas Vilniaus oro uostas
Saugomas Vilniaus oro uostas (archyvo nuotr.) / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Informaciją apie tai, kad Vilniaus oro uoste penktadienį buvo aptikta sprogmenų, redakcijai patvirtino Vilniaus policijos atstovė Dalia Petrauskienė. Pasak jos, policijai apie sprogmenis 11.40 val. pranešė kariuomenės išminuotojai.

„112 vienetų 20 mm aviacinių artilerijos sviedinių kariuomenės išminuotojai aptiko vykdydami planinius sprogmenų neutralizavimo darbus. Sprogmenys yra Antrojo pasaulinio karo laikų. Kadangi šie sviediniai kėlė pavojų, išminuotojai juos saugiai išgabeno į Pagirių karjerą ir sunaikino. Oro uosto darbas nebuvo sutrikęs“, – 15min.lt informavo D.Petrauskienė.

Redakcijos žiniomis, sviediniai buvo su sprogstamąja medžiaga. Iš oro uosto jie išgabenti apie 13.15 val. Netrukus po to Vilniaus oro uoste sėkmingai nusileido lėktuvas, atgabenęs pasaulinę muzikos įžymybę serą E.Johną, kuris penktadienio vakarą koncertavo pilnutėlėje „Siemens“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius