-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prieš teismą stos tarnybine padėtimi piktnaudžiavę, dokumentus klastoję ir sukčiavę šakiškiai

Marijampolės rajono apylinkės prokuratūros prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje dėl keturių Šakių medicinos įstaigų gydytojų ir Valstybinio socialinio draudimo fondo Šakių rajono skyriaus inspektoriaus piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimo ir pastarojo kyšininkavimo.
Teismas
Teismas / Ramūno Danisevičiaus/Scanpix nuotr.
Baudžiamojon atsakomybėn patraukti dar du šakių gyventojai, kurie įtariami medikų papirkimu,
turėdami tikslą neteisėtai gauti pensijas, teigiama išplatintame pranešime.

„Šią nusikalstamą veiką padėjo išaiškinti policijos pareigūnai, kurie nustatė, kad minėtieji asmenys iš valstybės apgaule pasisavino 11 tūkst. Valstybinio socialinio draudimo lėšų. Tokiais veiksmais inspektorius diskreditavo valstybės tarnautojo vardą ir medicinos įstaigų autoritetą visuomenėje“, – kalbėjo valstybinį kaltinimą teisme palaikysianti Marijampolės rajono apylinkės prokuratūros prokurorė Eglė Privenienė.

Tyrimu nustatyta, kad inspektorius keturis kartus paėmė kyšį už surinktus dokumentus nedarbingumo lygiui nustatyti ir neįgalumo pensijai gauti. Išsiaiškinta, kad jis  įkalbėjo gydytojus suklastoti dokumentus, įrašant tikrovės neatitinkančius duomenis apie asmens nedarbingumo būklę. Pasinaudoję suklastotais dokumentais ir pateikę juos Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybai, vienas jų pensiją gavo dvejus metus, kitas – vienerius.

Valstybės tarnautojams už šių nusikalstamų veikų padarymą gresia netekti teisės dirbti tam tikrą darbą, viešieji darbai, bauda ar laisvės atėmimo bausmė nuo 3 iki 6 metų, o sukčiavusiems šakiškiams – viešieji darbai, bauda ir laisvės atėmimo bausmė iki 3 metų. Nuosprendį priims Marijampolės rajono apylinkės teismas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius