Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuratūra apskundė teismo sprendimą sušvelninti bausmę merginą išprievartauti bandžiusiam jaunuoliui

​Nuo vaikystės pažįstamą merginą pasikėsinęs prievartauti jaunuolis pirmosios instancijos teismo nuosprendžiu buvo nuteistas trejų metų laisvės atėmimu, jam taip pat buvo priteista atlyginti 15 tūkst. litų neturtinės žalos. Tačiau Panevėžio apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs bylą, šią bausmę pakeitė laisvės apribojimu ir tris kartus sumažino neturtinės žalos atlyginimą priteisdamas 5 tūkst. litų.
Temidė
Temidė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, su tokiu teismo sprendimu nesutikę prokurorai parašė kasacinį skundą dėl netinkamai pritaikyto baudžiamojo įstatymo ir paskirtos tik laisvės apribojimo bausmės nuteistam 21 metų jaunuoliui. Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusio Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro Manto Jurkėno nuomone, taip pat nepagrįstai buvo tris kartus sumažintas anksčiau priteistas 15 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimas didelį stresą ir smurtą patyrusiai nukentėjusiajai. 

Prieš dvejus metus vasarą Pasvalio rajone neblaiviam jaunuoliui, siekusiam patenkinti lytinę aistrą ir išžaginti merginą, nepasisekė įvykdyti šio sunkaus nusikaltimo, kadangi nukentėjusioji, nors ir jėga pargriauta ant žemės, aktyviai priešinosi, šaukė ir kvietė pagalbą mobiliojo ryšio telefonu, kuris po to buvo atimtas.

Neabejingi žmonės, išgirdę merginos pagalbos šauksmus, atskubėjo į pagalbą ir padėjo apginti nukentėjusiąją nuo smurtautojo.

Prokuroro teigimu, pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką šiuo atveju vertintinas kaip tyčinis veikimas, kuriuo tiesiogiai buvo pradėtas daryti nusikaltimas, bet veika nebuvo baigta dėl nuo kaltininko valios nepriklausančių aplinkybių – nukentėjusiajai pavyko pabėgti, todėl baudžiamosios atsakomybės sulaukęs jaunuolis laisvės atėmimu buvo nuteistas pagrįstai.

Už lytinės aistros tenkinimą su žmogumi prieš šio valią panaudojant smurtą ar grasinant jį panaudoti baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki septynerių metų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius