-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prokuratūra atnaujino tyrimą dėl avarijos Gaižiūnų poligone

Kauno apylinkės prokuratūra atnaujino avarijos, pernai rudenį įvykusios Gaižiūnų poligone, tyrimą.
Partrenktas autosporto varžybų organizatorius
Partrenktas autosporto varžybų organizatorius / Asmeninio archyvo nuotr.

Iš karto po įvykio bylą nagrinėjusi prokurorė Vilija Šalčiuvienė buvo priėmusi sprendimą ikiteisminį tyrimą nutraukti, o avarijoje nukentėjusiam jonaviečiui Valdemarui Krajauskui pasiūlyta kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka. Tačiau V.Krajauskas tokią nutartį apskundė.

Išnagrinėjusi jonaviečio skundą, Kauno apylinkės prokuratūros prokurorė Daiva Brudnienė nutarė ikiteisminį tyrimą atnaujinti, nes jis buvo nutrauktas neteisėtai ir dėl neaiškių pagrindų.

„Nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą priimtas neįvertinus visų bylos aplinkybių, jis priimtas skubotai“, – rašoma Kauno apylinkės prokuratūros rašte.

Didžiausią visuomenės pasipiktinimą sukėlė prokuratūros aiškinimas, jog avarija poligone negali būti vadinama eismo įvykiu, mat poligono teritorija nėra kelias, skirtas važiuoti automobiliams.

Taip pat viena iš tyrimo nutraukimo priežasčių buvo įvardinta tai, jog Gaižiūnų poligone vykusios automobilių lenktynės nebuvo suderintos su Lietuvos automobilių sporto federacija.

Nutarime atnaujinti ikiteisminį tyrimą teigiama, jog iš karto po įvykio buvo patikrintas tik vairuotojos blaivumas, tačiau nepatikrinta, ar ji nebuvo apsvaigusi nuo psichotropinių medžiagų. Liudininkų teigimu, merginos elgesys po eismo įvykio buvo keistas, todėl atrodė, jog ji gali būti apsvaigusi.

Taip pat kitaip apibrėžiama ir pati eismo įvykio formuluotė.

Tyrimas turėtų baigtis iki liepos pabaigos. Jonavietis V.Krajauskas siekia, jog avarijos kaltininkė atlygintų jam padarytą finansinę ir moralinę žalą, kuri siekia apie 10 tūkst. eurų.

„Tai – ir mano sveikata, gydymo išlaidos, pagaliau – sugadintas renginys“, – „Jonavos žinioms“ sakė V.Krajauskas.

Avarija įvyko pernai spalio mėnesį, kai 20 metų mergina Ruklos aerodrome sužeidė vieną iš greituminio slalomo varžybų organizatorių V.Krajauską.

Nelaimė nutiko po to, kai V.Krajauskas kartu su teisėjais bandė sustabdyti po lenktynių trasą sumaniusią pasivažinėti automobilio „BMW“ vairuotoją.

Vyrui buvo sužalotas veidas, visas kūnas, iki kaulo plyšęs kojos raumuo.

Automobilis kuriuo važiavo mergina, neregistruotas, o jį vairavusi jonavietė – be vairuotojo pažymėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius