-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prokuratūra siūlo 20 metų įkalinti įtariamąsias Šiaulių gimnazistės žudikes, joms pateiktas 4 mln. litų ieškinys

Įtariamąsias dėl 17-metės Šiaulių gimnazistės nužudymo prokuratūra siūlo įkalinti 20 metų.
Šiaulių gimnazistės nužudymo byla
Šiaulių gimnazistės nužudymo byla / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Šią bausmę Viktorijai Lietuvininkaitei ir Viktorijai Vaitiekaitytei pirmadienį Šiaulių apygardos teismo posėdyje pasiūlė prokuroras, BNS pranešė Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Pasak V.Jončo, nužudytosios tėvai iš kaltinamųjų nori prisiteisti po 2 mln. litų neturtinei žalai atlyginti ir apie 26 tūkst. litų turtinei žalai atlyginti.

Be to, nužudytosios mama norėtų, kad įtariamosios būtų įkalintos iki gyvos galvos, nes yra pavojingos visuomenei. Tėvai sielvartavo, kad iš jų atimtas vienintelis vaikas.

Nukentėjusiai šeimai atstovaujanti advokatė Eugenija Povilaitienė teisme sakė, kad advokato etika jai neleidžia prašyti įkalinimo iki gyvos galvos, tačiau ji mano, kad tėvai turi teisę į tai.

Toliau byla bus nagrinėjama kovo 26 dieną, kalbės kaltinamųjų advokatai ir tikriausiai bus suteikta galimybė pasisakyti pačioms kaltinamosioms.

Itin sunkus nusikaltimas įvykdytas 2011 metų liepos 14 dieną viename Šiaulių pietinio mikrorajono daugiabučio namo bute. Įtariamosios prisipažino, kad bendramokslės kūną supjaustė gabalais, sudėjo į septynis maišus ir dviračiu veždamos jas išmėtė į pietiniame miesto mikrorajone esančius šiukšlių konteinerius bei aukštas žoles pievoje.

Iš pradžių merginoms pasisekė pareigūnus suklaidinti. Tris dienas jie šakėmis rausė įvairias įtariamųjų nurodytas vietas, tačiau kūno dalių neaptiko. Pareigūnams talkino visos Lietuvos kinologai su savo augintiniais. Tik liepos 20-ąją nelabai toli nužudytosios gyvenamosios vietos, nuošalioje vietoje, tarp Aukštabalio ir Liejyklos gatvių esančiuose krūmuose, rasti mergaitės palaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius