Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuratūros siūloma bausmė kraupios avarijos Vilniuje kaltininkui Arnui Tumėnui – 50 parų arešto

Teisę vairuoti po žmonių sužalojimais pasibaigusios avarijos praradęs vilnietis Arnas Tumėnas gali patekti ir už grotų – avariją, kurios metu Vilniuje nukentėjo penki žmonės, sukėlusį vilnietį Arną Tumėną prokuratūra siūlo nubausti 50 parų arešto bausme.
Arnas Tumėnas
Arnas Tumėnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šią bausmę kaltinamajam trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teismo posėdyje pasiūlė prokuroras.

Avarija padaryta 2012 metų balandžio 28 dienos vakarą Vilniuje, Geležinio Vilko gatvėje. Automobilis „Mercedes-Benz S320“, įtariama, vairuojamas neblaivaus A.Tumėno, atsitrenkė į su įjungtais švyturėliais stovėjusį tarnybinį policijos automobilį „VW Jetta“, prie kurio vairo sėdėjo kelių patrulis. Nuo smūgio policijos mašina pajudėjo ir atsitrenkė į priekyje stovėjusį policininkų sustabdytą automobilį „Mercedes-Benz E 280“.

Kaltinamasis jau beveik metai neturi teisės sėsti prie vairo – už tai, kad pasišalino iš avarijos vietos, kurioje buvo sužeisti penki žmonės, 2013 metų gegužę teismas iš jo atėmė teisę vairuoti bei skyrė 3,5 tūkst. litų piniginę baudą.

A.Tumėnas po eismo įvykio pasišalino, tačiau teismas apklausė liudytojus, kurie atpažino jį įvykio dieną, pastebėjo, kad jis galėjo būti neblaivus.

Kaltinamasis jau beveik metai neturi teisės sėsti prie vairo – už tai, kad pasišalino iš avarijos vietos, kurioje buvo sužeisti penki žmonės, 2013 metų gegužę teismas iš jo atėmė teisę vairuoti bei skyrė 3,5 tūkst. litų piniginę baudą. A.Tumėnas šį nutarimą skundė Vilniaus apygardos teismui, tačiau skundas buvo atmestas.

Po avarijos vyras pasišalino iš įvykio vietos. Netrukus jis buvo dviem paroms uždarytas į areštinę. Į policiją kreipėsi liudytojai, kurie netrukus po avarijos matė A.Tumėną ir jį atpažino.

Avarijos metu buvo sužaloti trys policininkai ir du civiliai asmenys. Kai kurie sužaloti policininkai per avariją buvo praradę sąmonę. Policijos pareigūnams prireikė ilgo gydymo, kad jie galėtų grįžti į tarnybą. Nukentėję policininkai byloje buvo pareiškę civilinius ieškinius, kuriuos teismo proceso metu kaltininkas atlygino. Policininkai teisme teigė, kad pretenzijų kaltinamajam dėl civilinių ieškinių nebeturi. Kokios sumos sumokėtos policininkams, viešai neskelbta.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Arnas Tumėnas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Arnas Tumėnas

Tačiau avarijos kaltininkui gali tekti atlyginti žalą dar trims nukentėjusiesiems. Jeigu teismas patenkins šiuos ieškinius, A.Tumėnui teks sumokėti daugiau nei 100 tūkst. litų.

Avarijos kaltininkui gali tekti atlyginti žalą dar trims nukentėjusiesiems. Jeigu teismas patenkins šiuos ieškinius, A.Tumėnui teks sumokėti daugiau nei 100 tūkst. litų.

Nukentėjęs verslininkas Mindaugas Kukuraitis prašo priteisti daugiau nei 25 tūkst. litų turtinės ir per 26 tūkst. litų neturtinės žalos. Kartu su juo automobilyje važiavusios Ingrida Jasienė prašo atlyginti 304 litus turtinę ir 29 tūkst. litų neturtinę, o Lina Kriukelienė – 8,8 tūkst. litų turtinę ir 25 tūkst. litų neturtinę žalą. Šie ieškiniai prijungti prie bylos. Moterys teigė, kad po avarijos bijo vairuoti ir žiūrėti filmus su avarijomis, iki šiol vaikšto pas masažo specialistus, dėl įvykio patyrė didelį stresą.

A.Tumėnui gali tekti atlyginti ir 4 tūkst. litų materialinę žalą Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui už avarijos metu policininkų automobilyje sugadintą įrangą.

29 metų A.Tumėnas teisme neigė, kad avariją sukėlė neblaivus ir savo kaltę pripažino iš dalies.

A.Tumėnas anksčiau jau buvo sukėlęs avariją, joje žuvo žmogus, tačiau baudžiamosios atsakomybės išvengė susitaikęs su nukentėjusiaisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius