Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai kaltina dvidešimtmetį panevėžietį prievartavus svetimą turtą

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Saulius Daunoravičius perdavė nagrinėti miesto apylinkės teismui nusikaltimų nuosavybei baudžiamąją bylą, kurioje dvidešimtmetis panevėžietis D.Š. įtariamas su bendrininkų grupe prievartavęs svetimą turtą.

Prokuratūros išplatintame pranešime spaudai teigiama, ikiteisminio tyrimo duomenimis, D.Š. įtariamas kartu su bendrininkų grupe iš vienos jaunos merginos, atvykusios mokytis į Panevėžį, ne vieną kartą reikalavęs, kad ji perduotų vieną tūkstantį litų, vėliau 500 litų ir televizorių. Už reikalavimų nevykdymą nukentėjusiajai buvo siunčiamos grasinamojo pobūdžio žinutės į mobiliojo ryšio telefoną. Susitikimuose su nukentėjusiąja turto prievartautojas su bendrininkais reikalaudavo susimokėti ir grasindavo, kad ji gali būti išvežta į užsienį dirbti prostitute, kaip ir kitos bendrininkų išvežtos merginos. 

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Saulius Daunoravičius teigia, kad svetimo turto prievartavimu kaltinamas jaunas vaikinas, susitaręs su bendrininkais prasimanyti pinigų, vertė nukentėjusiąją perduoti turtą – dideles pinigų sumas ar brangius daiktus, nors tam neturėjo jokio teisėto pagrindo. Baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė – kaltinamasis nusikalstamas veikas padarė susitaręs su bendrininkų grupe.

Ikiteisminį tyrimą organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, jį atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimų biuro pareigūnai.

Įtariamajam kardomoji priemonė – suėmimas vienam mėnesiui rugsėjo 29 d. pakeistas į rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir periodišką registravimąsi policijos įstaigoje. 

Įstatymas tam, kas, neturėdamas teisėto pagrindo ir grasindamas panaudoti fizinį ar psichinį  smurtą, savo ar kitų asmenų naudai vertė kitą asmenį perduoti turtą arba kitokiu būdu padarė jam didelės žalos, numato laisvės atėmimo bausmę iki šešerių, aštuonerių ar dešimties metų.
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius