-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai kartu su STT tiria neskaidrius viešuosius pirkimus Panevėžio reabilitacijos centre

Panevėžio miesto fizinės medicinos ir reabilitacijos centro vadovas – 63 metų vyriausiasis gydytojas J.L. įtariamas nusikaltęs valstybės tarnybai dėl galimai neskaidrių viešųjų pirkimų.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Dainiaus Labučio/ L.T. nuotr

Prieš dvi dienas Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai, atlikę kratas šios sveikatos viešosios įstaigos vadovo, kuris įtariamas padaręs korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas, darbo kabinete ir namuose, buvo sulaikę jį 48 valandoms.

Ketvirtadienį Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokuroras Rimantas Vagrys įtariamajam paskyrė dvi kardomąsias priemones – rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir 10 tūkstančių litų užstatą.

Prokuroro R.Vagrio prašymu, miesto apylinkės teismas priėmė nutartį, kuria fizinės medicinos ir reabilitacijos centro vadovas J.L. šešiems mėnesiams nušalintas nuo einamų pareigų.

„Pernai ir šiemet nustatyti ar dar tiriami nusikalstami valstybės tarnybai atvejai, susiję su viešaisiais pirkimais, rodo, kad klesti korupcija, piktnaudžiauja sveikatos priežiūros, savivaldybės atsakingi darbuotojai, policijos pareigūnai. Galima konstatuoti, kad viešųjų pirkimų konkursai organizuojami tik dėl akių, jie dažnai yra fiktyvūs, vyksta vadinamieji juodieji susitarimai – užkulisiniai sandoriai už atlygį tarp rangovų ir užsakovų“, – teigė Panevėžio apygardos vyriausiasis prokuroras Justinas Pupka.

Pernai rugsėjo mėnesį, įtarus kyšininkavimo ir papirkimo atvejus, buvo pradėti tirti galimai neskaidrūs viešieji pirkimai Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centre, kiek vėliau – Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate ir Panevėžio miesto savivaldybėje. Šių STT Panevėžio valdybos pareigūnų atliekamo ikiteisminio tyrimo veiksmai derinami su Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokurorais.

Pernai Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai kartu su apylinkių kolegomis perdavė teismui 50 baudžiamųjų bylų, kuriose asmenys kaltinami kyšininkavimu, piktnaudžiavimu tarnyba, neskaidriu viešųjų pirkimų organizavimu ar kitų korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų padarymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius